Каракачанов и Симеонов не се съгласиха, че правят блокади сега заради ДОСТ, а заради ДПС нямало

3355
Каракачанов и Симеонов не се съгласиха, че правят блокади сега заради ДОСТ, а заради ДПС нямало
Снимка: БГНЕС

Ефект ще има дотолкова, доколкото самата Турция трябва да разбере да не се меси във вътрешните ни работи. Това не е пиар акция, правили сме го и преди. Затова предложихме промени в Изборния кодекс, намалихме броя на секциите до 35 (бел. ред. - до 35 секции се откриват в държави извън ЕС), след като в Турция имаше при предишните избори 169 секции. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Симеонов припомни, че „Патриотичният фронт” отстъпил за броя за секциите в Турция, като бързо се поправи, че всъщност не отстъпили, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов еднолично казал на мнозинството секциите да са 35, а не само в дипломатически представителства и консулства, както искали първоначално патриотите. Днес ще има политически съвет на коалицията и ще решим какво ще правим оттук-нататък с блокадата на българо-турската граница, добави лидерът на НФСБ.

ЦИК спря пореден клип на ДОСТ, наложи глоби на Местан и Исмаилов

Централната избирателна комисия (ЦИК) отново се намеси заради партията на Лютви Местан - ДОСТ. Причината - клип на ДОСТ на турски език,...

Ако по този начин мотивираме българите да излязат масово да гласуват, значи ще има ефект, категоричен беше пред Нова телевизия Красимир Каракачанов, визирайки блокадата на границата. Попитан защо нямаше блокади, когато автобусите от Турция идваха заради ДПС, Каракачанов не се съгласи, че не било така – аз лично съм писал жалби до Конституционния съд през 2009 година. В нашата програма е записано, че целта ни е да извадим ДПС от властта, включи се Симеонов.

Относно прословутото писмо на Ахмед Доган за „патриотизма”, Валери Симеонов коментира, че това е отчаян акт. Красимир Каракачанов обаче подчерта, че по принцип Доган е прав с писмото. Няма такъв сценарий, при който „Обединени патриоти” и ДПС са заедно, заяви Каракачанов. Симеонов пък оправда „златния пръст” на Волен Сидеров по времето на Орешарски, защото не искал ГЕРБ във властта, но по-добре било българска партия, отколкото прокарване на чужди интереси.

Ще направим така, че ние да сме фактора, без който да не може да се управлява България, заяви Каракачанов. Ние сме последователни, но скучни, добави Симеонов. И двамата посочиха, че пазарлъкът „даваме ви едиколкоси областни управители” няма да мине. Искаме да говорим за важните неща – за пенсиите, за защитата на границите, каза Каракачанов. Валери Симеонов пък не изключи коалиция нито с ГЕРБ, нито с БСП, като по думите му всичко зависи от преговори по програмите. Играем си 27 години на сини и червени, на комунисти и антикомунисти, а България е най-изостаналата държава в Европа, възмути се Каракачанов.

Валери Симеонов бурно не се съгласи, че на „патриотите” не са им важни теми борбата с корупцита и КТБ. Бях във временната комисия, когато гласувахме решение да се отделят 3,4 млрд. лева, за да се платят влоговете до 100 000 евро в КТБ, каза лидерът на НФСБ. Ако един министър иска да прекъсне корупционната практика в своето министерство, как мислите – може или не може, попита риторично Каракачанов. Направени бяха първите крачки за съдебната реформа – като в Румъния по-добре да не е, добави Симеонов, според когото „благодарение на нас двамата” е станала промяната в Конституцията.

Турски чиновник: Блокирането на автобусите е междудържавен проблем

Министерството на външните работи в Анкара е в постоянна връзка с посолството в София и с българския консул в Одрин заради проблемите, ...

Отношенията с Русия

Относно темата „Русия” и евентуалната ѝ намеса в изборите ни, Каракачанов беше кратък: „Той Плевнелиев ако не каже нещо против Русия, няма да е той”. А Валери Симеонов заяви, че руска намеса има през АБВ заради т.нар. „Голям енергиен шлем”. Двамата обявиха като „други времена” времената, в които коалиционният им партньор Волен Сидеров предизборно развяваше руски знамена.

По темата „санкции” пролича различието между Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Симеонов посочи, че нашият износ за Русия е много малък – 600 до 900 млн. лева годишно, като добави, че „даже между ЕС и Русия, между Украйна и Русия няма санкции”. Какви санкции, като Русия продава газ на Украйна, добави лидерът на НФСБ (бел. ред. – „Газпром” вече не продава директно на „Нафтогаз”, но Украйна купува от Словакия доставен от Русия газ). По принцип основното перо в износа ни за Русия са лекарствата, за които няма забрана. Каракачанов обаче заяви, че тези санкции вредят на българския бизнес. Поради факта, че има руски санкции, полските млечни продукти заляха България, обясни лидерът на ВМРО.

Личен живот

Патриотите вдигнаха блокадата на турската граница, готвят нови протести в петък и събота

Блокадата на граничния пункт "Капитан Андреево" приключи. Протестиращите патриоти се заканиха в петък и събота отново да протестират на...

Между 1000 - 1200 лева месечно харчи Валери Симеонов, а разходите на Каракачанов били 1000 - 1500 лева. И двамата казаха, че нямат кредити. Валери Сименов добави, че кара Citroen C5", а Каракачанов - "Dacia Duster". Валери Симеонов отказа да отговори кога за последно е излъгал, защото това е твърде личен въпрос. Той обаче каза асоциациите си за другите политически лидери, без да уточнява кое определение за кого е - лабилен, самонадеян/а, психически лабилен и озверял за власт питекантроп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com