Каракачанов иска общ орган на партиите във властта, който да взима решения

2166
Каракачанов иска общ орган на партиите във властта, който да взима решения
Снимка: БГНЕС

Предлагаме четирите парламентарни групи, подкрепящи правителството, да създадат орган, който да взема колективни политически решения. Това каза депутатът от ПГ на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, пред журналисти в парламента във връзка с призива за оставка на ВСС от парламентарните групи на ГЕРБ и РБ.

Според Каракачанов парламентът е влязъл в скандалите на ВСС. „За съжаление с нищо не допринесе, освен да доразвие скандала. Видяхте как противниците на ВСС и самият ВСС излязоха с единно становище, че това е недопустимо, защото нарушава Конституцията. Възниква въпросът защо се прави това. Според мен това се прави с оглед на европейския доклад, който ще бъде обявен днес”, коментира народният представител.

Патриотите предлагат промени в ЗРТ - искат БНТ и БНР само на български език

Парламентарната група на Патриотичния фронт внесе законопроект за изменение на Закона за радиото и телевизията. Народните представите...

По думите му българските политици, ако не знаят какво трябва да правят в системата на правосъдието, вътрешната сигурност и образованието, значи за нищо не стават.

Той заяви, че няма необходимост чиновници от ЕК да ни пращат доклади. „България от 7-8 години е член на ЕС. Не сме нито Македония, нито Албания, които чукат на врата на Европа и чакат да бъдат приети. Ние сме пълноправен член. Когато видя доклад за правосъдието в Италия, за мафията и техните връзки с италианската политика, ще се съглася, че имат право да го правят и в България”, заяви той и подчерта, че Венецианската комисия не е орган на ЕК и няма право да ни казва какво да правим като реформи.

„Тази глупост, само се даде допълнително шум в системата, тя е абсолютно излишна. Ако ние като парламент и правителството не знаем, какво трябва да се направи, значи за нищо не стававаме. Крайно време е да кажем, че ние не сме малолетни и няма необходимост някои да ни прави доклади. Не може всяка година заради доклади да се правят подобни циркове. Получава се така, защото няма единен политически орган, който да взема решение”, обясни той и допълни, че няма единно и последователно изпълнение на програмата, която ПФ е приела.

Той заяви, че се стига до абсурд. „За да няма подобни изцепки, в бъдеще предлагам да бъде направен политически орган на четирите парламентарни групи, които подкрепят правителството и тези неща да се обсъждат”, каза той и посочи, че по този начин няма да се получи така, че в последния момент да се правят декларации за оставки.

ПФ: Това беше година на стабилност

Измина малко повече от година от дейността на 43-то Народно събрание. В началото на новата парламентарна сесия имаме политическото задъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика