Каракачанов: Опитващите се да спорят имало ли е или не робство да четат Левски

1466
Каракачанов: Опитващите се да спорят имало ли е или не робство да четат Левски
Снимка: БГНЕС

Всички други, които се опитват да спорят имало ли е или не робство да четат Левски. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов след освещаването на паметника на Васил Левски в парка на Военната академия „Г. С. Раковски“, предаде „Фокус“.

„Паметникът е много хубав, той е един от стотиците в България. Хубаво е, че има паметници на Левски, защото той е най-великият българин. Но е хубаво и когато почитаме датите на неговото рождение и смърт да отбелязваме и за какво се е борил Левски – за освобождението на България от турско робство“, заяви Каракачанов. „Нека си спомним и други думи, които казва – аз няма да бъда турски и никакъв роб. Оттук нататък всички други, които се опитват да спорят имало ли е или не робство да четат Левски“, коментира той.

Освещават паметника на Васил Левски във Военната академия

Президентът Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще присъ...

„Левски казва и нещо друго, за съжаление политиците доста подборно го цитират, обикновено как ще бъдем равни с другите европейски народи, което звучи актуално, как ще бъде толерантни към другите общности в България. Но Левски казва така – ще бъдем равни българи, турци, евреи, но пред закона български. Всеки български гражданин трябва да спазва законите на Република България и тогава има право да иска да бъде равен. Левски казва още нещо – и ние българите искаме да живеем свободни в земите си България, Тракия и Македония“, добави Каракачанов.

По думите му Левски дава много повече завети от това, което българските политици смеят да цитират от него. „Това е един хубав ден, с този парк, благодарение на Столична община, още един паметник на Васил Левски в София, за да могат да не забравят великите му идеи. Минавайки покрай този паметник гражданите да се сетят, че освен ежедневни грижи и проблеми, каквито е имало и преди 150 години, когато Левски е обикалял българските земи, имаме и един дълг към България - да бъдем българи и да служим на интересите й. Всичко останало са преходни неща и както се казва в Светото писание са от лукавия“, каза още министърът на отбраната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com