Каракачанов: ПФ е твърдо против членството на Турция в ЕС

3976
Каракачанов: ПФ е твърдо против членството на Турция в ЕС
Снимка: БГНЕС

От Патриотичния фронт заявяваме ясно и категорично, че сме против каквито и да било отстъпки по отношение на република Турция и нейното еврочленство. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на Патриотичния фронт и зам.-председател на НС Каракачанов в , четейки декларация от името на парламентарната група, предаде „Фокус”.

„Политиката на Турция е насочена не към евроатлантическите ценности, а чрез имперско мислене е насочена към възраждане на Османската империя, поне като икономическо, политическо и културно влияние. Недейте да бъдете наивни и да смятате, че Турция от благородство и от добри чувства държи на своя територия тези 2 милиона нелегални мигранти, за които тя е един от виновниците да отидат там, защото организира война в техните родни места. Тези 2 милиона Турция не ги задържа от благородство, а ги държи като инструмент за натиск спрямо Европа”, посочи Каракачанов.

Босна ще подаде молба за членство в ЕС до месец - два

Босна и Херцеговина до месец или два ще подаде молба за членство в ЕС, съобщи босненската телевизия N1, позовавайки се на премиера Де...

По думите му нейната цел е не членство в ЕС, а придобиване на облаги за своите граждани, бизнес и икономика.

„Ако в Европа преобладават наивните чиновници, които формулират една тотално неадекватна политика за бъдещето на Европа, то България е длъжна, като страна, граничеща с този конфликт и тези проблеми, да бъде много по-прагматична, разумна, ясна и национално отговорна. Това го говорим още от тогава, когато преди няколко месеца г-жа Меркел покани милиони от Близкия изток да посетят и да останат в Германия. Сега говори друго. Трябва ли да чакаме някой от Брюксел, Берлин или някъде другаде, да ни казва каква да бъде разумната българска политика. Отговорът е не”, категоричен бе Каракачанов.

Той призова, ако се повдигне въпросът за членство на Турция в ЕС, страната ни да проведе национален референдум.

„Това би било разумно и демократично и би показало позицията на българските граждани”, посочи Каракачанов. „Тъй като това е краят на тази парламентарна сесия искам да пожелая на българското правителство повече енергичност. По-голямата част от ПФ подкрепихме избора на нов министър, но това не означава, че бележките, които сме имали, са отпаднали. Заявяваме ясно и категорично, че подкрепяме управлението, заради програмата, в чието изработване сме участвали и сме подкрепили”, се посочва още в декларацията на ПФ.

ЕС се е съгласил да отвори нова преговорна глава с Турция

Брюксел се е съгласил да отвори нова глава в преговорите за членство на Анкара в Европейския съюз до средата на декември, предаде БГНЕС...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика