Каракачанов предупреди служебното правителство да не се занимава с реформи

4428
Каракачанов предупреди служебното правителство да не се занимава с реформи
Снимка: БГНЕС

Очаквам служебният кабинет да си спазва ангажиментите по Конституция – основният ангажимент е да подготви и проведе изборите. Не очаквам служебният кабинет да се занимава със сериозни реформи, тъй като има 60 дни за работа. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Подобно на доста други политици, Каракачанов изрази симпатия към проф. Огнян Герджиков и обяви, че "той би бил нормалният служебен премиер" и добави, че "няма нужда едно служебно правителство да върши работата на нормално правителство".

Дончева: Брюксел няма да позволи "Патриотичния фронт" да участва в управление

Смятам, че България влиза в цикъл на тежки изпитания и промени. Много хора в България влизат в роли, не само Стефан Данаилов, смята лид...

Попитан какво се случва между него и Валери Симеонов, лидерът на ВМРО отговори пред Нова телевизия, че "във всяко едно нормално семейство има разминавания". Коментарът дойде след второ официално писмо на Валери Симеонов по адрес на Каракачанов, след като "воеводата" публично обяви на няколко пъти, че в рамките на 43-тото Народно събрание няма шанс за ново правителство.

Относно изказвания, че Брюксел не иска "Патриотите" да са част от управлението в България, Каракачанов заяви, че не го вълнува какво мислят брюкселските бюрократи, защото за тях били по-важни гей тоалетните, докато "Европа се наводни с мигранти". Каракачанов каза и, че като български патриот не може да поставя българските интереси след руските и американските. Не може някой, било в Брюксел, било във Вашингтон, било в Москва да ни налага своите интереси, подчерта лидерът на ВМРО. Той не се съгласи, че някой от Брюксел сега може да забранява каквото и да е, защото тези хора си отивали. Ще видите настроенията в Германия, във Франция – на парламентарните и президентските избори, прогнозира Каракачанов, според когото кандидатът на френската десница Франсоа Фийон е по-краен относно бежанската криза, отколкото Марин Льо Пен.

Ако вдигнете пенсиите и почнете да гоните нелегалните имигранти, не можем да ви стигнем – това бил казал на Каракачанов "един от известните депутати" от ГЕРБ преди да бъде решено при кого ще отиде третия мандат за правителство. Красимир Каракачанов обяви и, че преди Брюксел да каже каквото и да е, имало „опит за сондаж” от Анкара. На кого пречи това справедливостта да възтържествува – да се вдигнат минималните пенсии, обясни Каракачанов, според когото "Патриотичният фронт" искал 300 лева минимална пенсия и оттам-насетне индексиране за другите пенсии. Всъщност имаше две "патриотични предложения" - едно за 200 лева минимална пенсия, което включваше и преизчисляване на всички останали пенсии спрямо средния осигурителен доход за 2013 година т.е. 648,73 лева месечно, докато второто - за 300 лева, се отнасяше само за минималната пенсия.

За финал Каракачанов обяви, че "Патриотите" нямало да правят коалиция с ДПС и "етническите партии", но не каза с кого биха се коалирали, а предупреди българските политици да почнат да си говорят и "най-вероятно и ГЕРБ, и БСП ще трябва да си говорят". Не изключвам правителство между ГЕРБ и БСП, добави той.

Ще има ли обединение между Лютви Местан и Касим Дал?

За да има парламентарно представителство на партия, подкрепяна от Реджеп Ердоган, трябва да има коалиция на ДОСТ с някой друг. Това каз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика