Каракачанов: Решението на ГЕРБ за пренасочване на парите от детските надбавки разделя обществото

1672
Каракачанов: Решението на ГЕРБ за пренасочване на парите от детските надбавки разделя обществото
Снимка: БГНЕС

„Да се стимулира грамотната раждаемост и работещите семейства, това беше решено на коалиционен съвет - да бъде махнат имущественият ценз, за да може и тези, които получават нормални доходи, да получават надбавки. Практиката е крайно порочна, надбавки да се дават на семейства с ниски доходи и от това нещо виждаме бум на раждаемост в гетата. Години наред България финансира гетозираната и неграмотната раждаемост. Нашата идея беше хората да усетят, че държавата не е мащеха за работещите и за грамотните хора. Това беше решение на правителството. В един момент група депутати от ГЕРБ решиха, че това не е справедливо. Ще настояваме да отпадне този ценз. Не да стимулираме гетоизираната раждаемост, а грамотната раждаемост“. Коментарът направи пред БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му е глупост да разделяш обществото за пореден път, визирайки плана на ГЕРБ да насочи икономията от 205 млн. лева за по-високи заплати в МВР и месечни добавки на медиците.

„Сега ще вземем парите от родителите и ще ги дадем на полицаите. И какво ще постигнем с това? Полицаите са хора с достойнство и отказаха да вземат тези пари. И ще настройваме едни българи срещу други. Това е несериозно като подход и е контрапродуктивно“.

Вицепремиерът коментира и темата „Северна Македония“:

„България подкрепя членството на Северна Македония в Европейския съюз, но след като тя поеме съответните ангажименти по спорните въпроси. Когато това бъде решено, ще дадем съгласие за започване на конкретните преговори“.

Каракачанов в парламента: Никой не е оказвал натиск върху правителството заради РС Македония

Натиск върху българското правителството за позицията му по повод бъдещото членство на Северна Македония в ЕС не е оказван. Това заяви в...

Той нарече „глупости на търкалета“ обвързването на спирането на Северна Македония към Европейския съюз с услуга за Русия:

„Чия руска позиция обслужваме? На тези в Скопие, които 70 години имат идеология, разработена в Москва - за отделна македонска нация, която няма нищо общо с българите, и една практика и политика на Скопие през последните 30 години за отричане на българския характер на историята на географската област Македония, присвояване на български национални герои. Всъщност Скопие провежда тази руско-коминтерновска политика. А България прави точно обратното.Не можеш да създаваш фалшива идентичност на базата на кражба на чужда история.Държавни служители, част от правителството на Северна Македония, са едни от най-агресивните и най-грозните плювачи срещу България. Ако позволим това да продължи, в ЕС ще вкараме такъв огромен проблем, който ще касае не само нашата история, но и темата с националната ни сигурност, а ще създава и проблеми на самия Европейски съюз.Управляващите в Скопие си представят ЕС като СССР, в който имаше социалистически държави, които ако се сдърпат помежду си, тичат в Москва и там е арбитърът, който преценява. ЕС обаче е от страни с едноправни и равноотговорни страни, когато има страна със забележки към друга, останалите се съобразяват“.

Каракачанов коментира и коронакризата:

„Хората масово продължават да не спазват мерките. Предпазването зависи и самото общество... Още лятото започнах да говоря, че е необходимо в тази ситуация политиците и институциите да си подадат ръка и да работят в полза на обществото. Нито от президента, нито от БСП съм чул нещо реално и конкретно. Ако казваш, че правителството ръси пари наляво и надясно, кажи как и къде точно да бъдат изръсени тези пари“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика