Кирил Петков: Дойде време разделно, всички трябва да се обединим

4161
Кирил Петков: Дойде време разделно, всички трябва да се обединим
Снимка: БГНЕС

България нито е малка, нито е слаба, съдбата на страната зависи от всички нас. 9 милиона българи сме по целия свят. Дойде време разделно, всички трябва да се обединим. Оттук-нататък си подаваме ръце и променяме България. Това заяви в "Панорама" по БНТ Кирил Петков от "Продължаваме Промяната".

Той изрази увереност, че заедно с Демократична България ще имат над 130 депутата в следващия парламент и обясни, че 50 граждански организации вече са декларирали, че застават с ПП. Петков даде за пример инициативата „Правосъдие за всеки“, която за пръв път застава открито зад политическа партия у нас.

Кирил Петков: Защо българската прокуратура не разследва Владислав Горанов?

"Единственият въпрос, който продължава да не намира отговор, е защо българската прокуратура не разследва дългогодишния ковчежник на ГЕР...

Срещнахме се с българи в Ню Йорк и Вашингтон, не съм бил в САЩ заради санкциите "Магнитски", заяви той. Трябва да говорим за бъдещето, а не за миналото. Във Вашингтон българите ни благодариха, казаха, че са се почувствали горди, че България е взела правилната позиция за Украйна. Ние бяхме в тежка коалиция, заедно с партньорите от НАТО обаче успяхме да помогнем на Украйна в ключов момент. Не само за оръжията, и за дизела, за финансовите санкции.

"Това, което видяхме с "Магнитски" е нещо много жалко. Видяхме, че нашата съдебна система не работи. Видяхме, че важни закони не минаха. Видяхме, че дори американската държава видя, че 600 милиона от българската държава не са влезли нито в болници, нито в детски градини, нито в училища, а са влезли в джоба на хазартните босове", коментира Петков.

По думите на Петков, САЩ са видели, че 600 млн. лева са влезли в джоба на хазартните босове. За санкциите "Магнитски" Петков допълни, че те са показали нуждата от правосъдна реформа, тъй като сега правораздавателната система не работи в интерес на обществото.

Българското общество не може да чака повече спасител, 50 граждански организации декларираха, че застават зад нас, допълни Петков и изрази благодарност, тъй като целите им са били припознати от гражданските организации. Направихме много грешки, но не направихме нито една грешка от умисъл, каза Петков, като даде за пример разделянето на министерствата по партии. Той изтъкна, че са увеличили 3 пъти пенсиите, без да бъдат вдигани данъците, а в същото време в бюджета няма дефицит.

МС отрече бащата на Кирил Петков да е преговарял за газ

Бащата на Кирил Петков никога не е било командирован със заповед, издадена от администрацията на Министерския съвет и от тяхна страна н...

Според Кирил Петков, едни бюджетни излишъци накрая на годината този път не са отишли при 5-6 фирми, а са били дадени на пенсионерите. Има потенциал, ако изчистим корупцията, тези средства да отиват при хората, каза още Кирил Петков. За идеята за импийчмънт на президента Радев Кирил Петков заяви, че следят действията на президента и не са харесали изказванията му в Брюксел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика