Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС да не се срамуват, че са заедно (ВИДЕО)

977

ГЕРБ и ДПС да не се срамуват, че са заедно. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите в парламента. 

В кое Пеевски е бил по-честен от Борисов?

Според него за отношенията между двете формации Пеевски е бил по-честен от Борисов. "Той каза, че колкото и гласове да имат, ще си говорят. Борисов каза, че нямало да си говорят. Време е да не се срамуват. Да излязат, даже г-н Борисов да каже: "Управлявам си с г-н Пеевски". Няма нищо лошо, но трябва да си го каже. Целият български народ видя, че няма гласуване в зала, където те да не гласуват заедно. Тук въпросът е все едно аз да кажа, че с ген. Атанасов и с Христо Иванов няма да управляваме заедно. Не, ние сме заедно, защото сме една коалиция. В техния случай - те са неформална коалиция, която ще управляват заедно и след това", каза Петков. ОЩЕ: Борисов се дърпа от ДПС: И 150 депутати да имаме заедно, няма да управляваме сами (ВИДЕО)

Според него няма как Борисов да казва, че не знае какво пише в Конституцита, нито че не знае кой е Калин Стоянов. "Стига толкова. Време е хората да си поемат отговорността", смята Петков. ОЩЕ: Денков: Решенията в ГЕРБ ги взима Пеевски

Чии са конституционните промени?

Другият съпредседател на ПП-ДБ Христо Иванов обърна внимание, че автор на законодателните актове е Народното събрание. 

"Нашата позиция на ПП-ДБ беше абсолютно ясна. Ние предложихме модел, в който редовното правителство продължава да действа като служебно. След консултациите с ръководствата на ГЕРБ и ДПС се стигна до другия възможен модел, защото няма много къде да се отиде. Този възможен модел е по-сложен за прилагане, защото изисква повече действие. Той има своите предимства и това не е по никакъв начин нещо, от което ние да се разграничаваме и да търсим начин да го описваме като нещо негативно. Лошото в  случая е, че президентът се опитва да прави кампания в полза на това да се върнем към предишното състояние", каза Иванов. По думите му другото лошо е фактът, че страната отива на избори преди да може конструкцията да бъде завършена. 

Той заяви, че е унизително да се лансира идеята, че един е казал и всички останали са се наредили и са гласували като овчици. Иванов призова да се спре със спекулациите, а да се зададе въпросът защо страната е трябвало да бъде пратена на избори.

От своя страна ген. Атанас Атанасов също коментира работата по текстовете за служебния кабинет, като уточни, че са се стремяли да включат в списъка за възможни служебни премиери длъжностни лица, които са избирани от парламента.

ПП-ДБ не иска Калин Стоянов в служебното правителство

Този призив отправи към Димитър Главчев ген. Атанасов. Причината за този призив е, че ПП-ДБ нямат доверие на Стоянов.  Според него е важно в един изборен процес политическите сили, които участват в изборите, да имат доверие на тези, които ги организират. ОЩЕ: Калин Стоянов обясни защо от ПП-ДБ не са искали той да е вътрешен министър

Коефициентът плодовитост

Кирил Петков обърна внимание на коефициента на плодовитост в страната. Повод за думите му бяха думите на Борисов, че се радва, че раждаемостта през последните 9 месеца се е повишила. 

"По време на управлението на ГЕРБ раждаемостта е много ниска. ГЕРБ свършва да упралява и тя скача нагоре. Защо? Не защото нещо много драматично се е случило, а защото има безплатни детски градини, хората видяха сигурност, доходите се качиха, минималната работна заплата се качи. За съжаление тази статистика показва, че ако се върнем в стария модел, демографската криза ще продължава да е проблем", коментира Кирил Петков. ОЩЕ: Българките са в челната тройка по плодовитост в Евросъюза

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика