Кирил Петков към Слави Трифонов: Ти си история, довиждане!

18453
Кирил Петков към Слави Трифонов: Ти си история, довиждане!
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме Промяната" никога няма да направи сделка с тези хора: "Ние сме тук за дългата игра и ще се борим, докато отстоим независимия парламент, в който законността е тази, която определя". Това каза премиерът Кирил Петков пред Нова телевизия след гласуването на вота на недоверие, който свали правителството.

"Това беше най-логичното нещо да се случи в днешния ден. Случи се, че задкулисието си показа всичките нюанси и представителството си в Народното събрание. За съжаление, нямаше нито един човек от тези, които гласуваха срещу нас, който можеше сам да вземе решение на база собственото си вярване кое е правилното нещо", допълни още той.

Вижте последните минути на кабинета "Петков" (ВИДЕО)

Правителството на Кирил Петков стана първото в най-новата ни история, което беше свалено с вот на недоверие – за провал във финан...

"Чуваше се как се казваше от различните парламентарни групи "Сега натиснете "да", "Сега натиснете "не". Борисов беше наредил цялото ГЕРБ. Той днес каза "59 човека ви давам". Като едни овце. Не ги питал какво мислят. Тези 59 всички са зависими от един човек, който не е в парламента. На ИТН - човекът, който излиза в тъмната стая, с голата глава и говори като някаква икона на злото. Делян Пеевски, който се появи само и единствено, за да натисне "не". Мисля, че човекът, който продължава да стои отзад, е Ахмед Доган. Там също имаха ясно нареждане", каза Петков.

По думите му "добрата новина е, че днес имаше един депутат от "Възраждане", който взе самостоятелно решение да не се появи днес – това е пловдивската депутатка Елена Гунчева. През тези 6 месеца искахме да преборим корупционния модел и да отстояваме българските, а не чужди интереси. Мисля, че тук се прокрадна руският интерес – през "Възраждане".

"Хората, които "бяха обещали да изтръгнат ГЕРБ от ИТН", днес натиснаха бутоните. Това, което изглежда като неестествена коалиция, е коалицията на задкулисието", допълни Петков.

"Много харесвах Радев миналата година, защото ми се стори, че иска да отвоюва България от задкулисието. Но в последните седмици не го разбирам", коментира Петков действията на Румен Радев.

Петков след гласуването: Беше чест да водя правителство, свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова

Беше чест за мен да водя правителство, което беше свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова. Това бяха думите на премиера Кир...

Бившият премиер допълни, че Слави Трифонов е история: "Ти си история, повече никога няма да имаш възможност да направиш политически проект и да излъжеш толкова много хора. Довиждане!".

Петков се обърна и към Бойко Борисов: "Греховете, които имаш, кражбите, които си извършил, ще те настигнат. Не може много време да продължаваш да играеш тази игра. Ако днес се чувстваш по-комфортно, това е временно".

"Вие сте там от 30 години. Този път има една огромна сила – ПП, ДБ – те не са готови да направят сделка с вас. Този път вие няма да сте фактор", каза още Кирил Петков, визирайки Делян Пеевски и Ахмед Доган.

Сега ще изпратим официално писмо към депутатите от ИТН, ако искат да дойдат и да ни попитат какви са нашите цели за следващите 6 месеца, ако не дойдат – отиваме на избори. Ако имаме 121 депутати, ще имаме наистина независимо правителство. Сега задкулисието успя да си открадне един коалиционен партньор, заяви още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика