Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков за предложението на ГЕРБ: Да побързат със споразумението, цялата държава нас чака (ВИДЕО)

27 февруари 2024, 19:09 часа • 1349 прочитания

„Не съм гледал пресконференцията на г-н Борисов, но единственото, което разбрах е, че щяло да отнеме 10 дни да представи тяхната версия на документа. Според мен е много важно да работим по-бързо“. Така съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков коментира отправеното от ГЕРБ предложение за коалиционно споразумение, което да важи до края на мандата.  

Още: "Искам да нося отговорност": Борисов предложи коалиционно споразумение на ПП-ДБ (ВИДЕО)

„Важно е да работим по-бързо, имаме три почивни дни, но те не трябва да са почивни за хората, на които държавата стои на раменете. Затова бих призовал ГЕРБ да работят по бързо, по старателно, така че да имаме възможността да работим заедно още през този уикенд. Искам да видя точно какво означава това. Не мога да приема или отхвърля нещо, което не сме видели. Трябва първо да го видим“, каза Петков пред журналисти. „Още вчера писах СМС, говорих с Борисов и му казах – цялата държава нас чака“, допълни той.

Още: Петков за меморандума: ГЕРБ да предложат тяхна версия с поправки

Петков обърна специално внимание на властта, която имат регулаторите в държавата. „Съгласен съм с Борисов, че хората не отиват на избори, за да гласуват за регулатори. Припомням, че регулаторите се избират за 5 години, а министрите често само за месеци“, каза още съпредседателят на ПП-ДБ. „Тази държава се управлява от органи, които са нереформирани. Всички граждани знаят, че 30 години гласуват за някакви хора, а животът им не се променя. Тази перманентна власт управлява – кой е гласувал за Сарафов, за шефката на КЗК да е майка на някой депутат, за службите?“, попита Петков.

Още: Политолог: Зад меморандума стои подозрението, че вече ПП-ДБ са надиграни

„Искаме да видим тяхното предложение – какво говорят за регулаторите, за съдебната власт, да не забравяме за Пепи Еврото и Мартин Нотариуса. Да не си играем на театър, а да седнем и да работим“, призова той.

Кирил Петков потвърди, че Николай Денков ще даде оставката си на 6 март. Той бе категоричен, че премиерът е готов с оценките на министрите още отпреди месец.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес