Кметът на Банско: Не съм изненадан, че проектите ни не са одобрени

20578
Кметът на Банско: Не съм изненадан, че проектите ни не са одобрени
Снимка: БГНЕС

Кметът на община Банско Георги Икономов призна, че не е изненадан, че нито един от петте общински проекта не е одобрен от правителството, предаде Стандарт нюз.

"Сигурен бях, че определени общини ще имат приоритет пред други. През цялото време областния управител Муса Палев уверяваше, че за всички общини ще има финансови средства, което беше редно да се случи", коментира градоначалникът. Той внимателно е прегледал списъка с одобрените проекти. И се впечатлил от нещо много интересно.

Борисов до Чобанов: Пренебрегвате общините на ГЕРБ

Във връзка с разпределението на 500 млн. лв. на общините в България по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" изразяваме...

Има населени места, където има едни кръгли суми от по 200 000 лева, на други по 150 000 лева. Аз се съмнявам, че чак толкова им съвпадат проектите и количествено - стойностните сметки, че да са с еднакви проекти по 200 000 лева. Всички тези пари са дадени по-скоро на килограм. Убеден съм, че тези населени места едва ли имат проектна готовност в истинския смисъл на думата, каквато се изискваше от нас и каквато сме представили", каза още Георги Икономов.

Дано политическата ми принадлежност към ГЕРБ да не е била основен критерий при подбора на проектите, допълни кметът на Банско.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика