КНСБ с протестен митинг на 20 ноември

24230
КНСБ с протестен митинг на 20 ноември
Снимка: БГНЕС

На 20 ноември ще се проведе протестен митинг на КНСБ. Това каза председателят на Националния стачен комитет Валентин Никифоров, предаде „Фокус”.

Ще се съберем на площад "Македония" в 8.30 часа и към 11,15 часа ще тръгнем. По време на шествието, ще се връчи на министъра на здравеопазването Таня Андреева декларация с исканията на здравните работници и ще продължи до Министерски съвет, където делегация ще внесе декларация.

КНСБ иска застраховка на медиците за сметка на държавата

"Предлагаме, предвид зачестилите посегателства над медицинските специалисти, Министерство на здравеопазването и Министерство на финан...

Основният митинг ще се проведе в 12,30 часа на бул. „Цар Освободител”.

Ние няма да допуснем в протестната ни акция участници от протестиращите и контрапротестиращите. Няма да допуснем политически изказвания. Има предложения от синдиката нa миньорите да имат свои действия, и те ще бъдат обявени допълнително”, каза Никифоров.

Пламен Димитров, председател на КНСБ, заяви: „Това, което КНСБ ще направи другата седмица самостоятелно, е нашият предупредителен знак към управляващите, да чуят работещите българи. 51 % от членовете на КНСБ ще проведат протести. А за национална стачка, която се прави на работното място на всеки един, нагласите са под 20%. Това предложихме и на КТ „Подкрепа”, и трябваше да се оформят национални протестни действия. КТ „Подкрепа” имат нужда от още време, за да решат”, каза Димитров.

Пресконференцията трябваше да се проведе съвместно с КТ "Подкрепа", но синдикатът на Константин Тренчев реши да се разграничи, защото "не желаят да влизат в сценарии на олигархични кръгове".

Пламен Димитров не мисли, че е време за национална стачка

Няма условия за национална стачка. Това е мнението на президентът на КНСБ Пламен Димитров, който коментира пред БНР актуалната обществе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика