КНСБ се прегърна с Бареков

22481
КНСБ се прегърна с Бареков
Снимка: БГНЕС

"България без цензура" (ББЦ) и КНСБ заговориха в един глас за предсрочни парламентарни избори. Това е единственият начин за промяна в страната, заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков след среща с КНСБ. Съгласието за нуждата от ново начало стана ясно на среща между ръководството и експертите на ББЦ и на конфедерацията.

Предсрочните избори стават все по-желани и видими, заяви и президентът на профсъюза Пламен Димитров. Той цитира данни от изследване на КНСБ, които показват, че всеки втори работещ българин иска промяна и я очаква след евровота като смяна на статуквото в Народното събрание и властта.

Според Димитров кампанията за евровота ще бъде фокусирана върху национални проблеми и идеи за тяхното решение, защото търпимостта на хората е достигнала своя предел. Ситуацията се влошава и в някои отношения нещата вече са толкова драматични, че не е нужно някой да взривява гражданския мир, той сам ще се взриви. Недоволството вече излиза от София към по-малките населени места. Очакванията на синдиката са за промяна в политиките както на европейско ниво, така и на национално, каза Димитров.

КНСБ вече е изготвил Манифест за повече справедливост, солидарност и социални измерения наикономическия растеж. Идеята е този документ да е лакмусът, с който ще бъде измерена съвместимостта на всяка една партия с вижданията на синдиката. "Не сме се венчали за никого. Това правителство изпълни някои от нашите идеи, но като цяло политиката не се е променила. Нужна е нова политика", отсече Димитров.

"България без цензура" е първата партия от седемте поканени от КНСБ, която се подложи на този лакмус и седна на масата за разговори. "Ние сме най-подготвени, идваме с вече готови идеи, за реализирането на които обаче ни трябва мъдростта на експертите на конфедерацията", обясни Бареков. От синдиката обявиха, че ще изпратят свои консултанти за социално-икономическата програма на партията. ББЦ и синдиката са единни срещу плоския данък и за нова политика, срещу неолибералните парадигми и мантри, които не водят до устойчиви резултати и се провалиха през последните четири години. "Подкрепяме идеите на ББЦ за увеличението на доходите, които нямат алтернатива", каза лидерът на КНСБ.

"Ако получим достатъчно доверие на евровота, ще поискаме предсрочни парламентарни избори. Преди това обаче ще инициираме спешен и сериозен дебат със синдикатите и бизнеса, за да чуем тяхното мнение. Ние не виждаме как това правителство ще съумее да изкара още една зима. Нужни са реформи, но за тях трябва ясно мнозинство в Народното събрание, а сега това липсва", коментира Бареков. Той допълни, че партията му иска също така новият европарламент да има социална физиономия и ще работи за "капитализъм с човешко лице".

Бареков включи ДПС във враговете на "Чисти ръце"

На 20 март законопроектът „Чисти ръце” на „България без цензура” и Никоалй Бареков ще бъде внесен в деловодство...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика