Командироват близо 1000 чиновници за изборите в чужбина

19823
Командироват близо 1000 чиновници за изборите в чужбина
Снимка: БГНЕС

Близо 1000 души от държавната администрация ще бъдат командировани в чужбина за изборите. Това стана ясно от думите на служебния премиер.

Официалната информация към момента сочи, че са подадени заявления за разкриване на 414 секции зад граница, като се очаква този брой да достигне 500. Секциите са предимно в Западна Европа и Турция. За южната ни съседка ще бъдат командировани юридически подготвени служители на Външно министерство и на Министерството на правосъдието.

ЦИК: Въпросът за независимите кандидати никога не е обсъждан

Във връзка с публикации в печатни медии, онлайн новинарски издания и електронни медии, внушаващи, че Централната избирателна комисия ...

Правителството смята да командирова по двама души на секция. Това означава, че броят на командированите ще достигне 1000 души.

Към момента заради огромния брой секции има недостиг от около 600 хил. лв., призна финансовият министър Румен Порожанов. По отношение на разходите, свързани с изборните секции в чужбина, той обясни, че парите ще се търсят други пера по план-сметката, откъдето биха могли да се реализират икономии.

„Ще видим как могат да бъдат компенсирани от други пера по план-сметката, където биха могли да се реализират икономии и в рамките на разликата, която се установява, тези пари ще бъдат осигурени", уточни пред журналисти финансовият министър Румен Порожанов.

 

ОССЕ препоръчва агитация на майчин език

Важно е да помним, че изборите не са събитие за един ден, от изключително значение са всички неща, които се случват в пред изборния ден...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика