Комисията за Христо Бисеров и Бисер Миланов ще заседава при затворени врати

16769
Комисията за Христо Бисеров и Бисер Миланов ще заседава при затворени врати
Снимка: БГНЕС

На първото си заседание Временна анкетна комисия за Христо Бисеров, за Бойко Борисов и Бисер Миланов, известен като Петното, обсъди правилата, при които да работи, предаде БГНЕС.

Заседанията на комисията ще са закрити, решиха депутатите. Председателят на комисията Сияна Фудулова, депутат от Коалиция за България, запозна членовете на комисията с основните правила на работа и ги подложи на обсъждане.

Снежана Дукова, депутат от ГЕРБ и член на комисията, призова колегите си да се въздържат от емоционални изказвания, защото не може държавни мъже да се поставят наравно с хора като Бисер Миланов - Петното. "Да се правят внушения, да се подменят тези, когато става въпрос за конкретика също е неприемливо", заяви тя. Дукова настоява да получават материалите за заседанията навреме, за да може тя и колегите й да се запознаят по-обстойно с тях.

Извънредни заседания ще се провеждат по искане на най-малко една четвърт от членовете на комисията. В комисията с решение могат да бъдат канени за изслушване на заседанията физически лица, представители на юридически лица, външни експерти. А всеки член на този орган ще има достъп до документи и материали, съдържащи класифицирана информация, но тя ще може да бъде ползвана само в работни помещения. Комисията ще има право да създава работни групи по определени въпроси.

Депутатът Хамид Хамид от ДПС уточни, че експерти наистина ще бъдат необходими за тяхната работа, но само с решение на комисията, по конкретни въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика