Корнелия Нинова: Искаме оставка на правителството и избори 2 в 1

5057
Корнелия Нинова: Искаме оставка на правителството и избори 2 в 1
Снимка: БГНЕС

Ще има избори в софийската и бургаската организации в двумесечен срок отсега. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след пленума на партията.

"В София градската организация не изпълни решение на Националния съвет. Даваме възможност на социалистите да решат какви ръководства да си изберат. Ще се гласуват 24 районни председатели и градско ръководство. Националният съвет не изключва и не наказва никого. Това е най-справедливо и демократично. Анна Янева ще ръководи работна група за изборите", допълни тя.

Още: Ваня Григорова вярва, че Корнелия Нинова я е страх за властта ѝ в БСП

Съветниците от БСП подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров за председател на СОС, вместо да издигнат и подкрепят свой кандидат, както бе спуснато от партията. Причина за сваленото доверие от страна на ръководството на партията бе, че подкрепилите новия председател на СОС вече "не представляват партията".

По-рано днес лидерът на БСП в София - Иван Таков заяви, че заседанието не е имало кворум, т.е не може да се вземат легитимни решения. Според него, ако решенията бъдат приети за легитимни, това би било саботаж на местните избори и на цялата партия.

Лидерът на партията Корнелия Нинова отрече - според нея е имало кворум. Тя обясни също така, че просто някои социалисти от страната са закъснели. И дори разказа за дама, която три пъти е говорила на микрофона, но накрая помолила да не я броят за присъстваща.

Оценка за работата на правителството

БСП е направила и оценка на деветте месеца живот на правителството. "От 80 закона са приели 11. Това е резултатът от правителството. Искаме оставка и избори 2 в 1. Характеризира се с липса на морал, национално предателство, лобизъм в полза на частни интереси, узаконяване на корупцията. Правителството има две програми - официална - фалшива, с пет приоритета Шенген, еврозоната, ПВУ, намаляване на инфлация, публичност при обяествени поръчки. По нито един няма съществен напредък", смята тя. В неофициалната програма по думите ѝ няма нищо за борба с корупцията. Съдебната реформа също е в посока овладяване на прокуратурата, посочи лидерът на БСП.

Още: Нинова: Меморандумът на ПП-ДБ е позор за тях и звучен шамар за Борисов (ВИДЕО)

Нинова разкри, че на пленума е приет и проект на европейска платформа за изборите. Той ще бъде допълван и обсъждан в партията. Подкрепяме Никола Шмид за общ кандидат на социалистите за председател на ЕК, категорична бе тя. 

Още: Нинова: Без ротация - да подават оставка и да се постига нещо смислено

Кристиан Вигенин от своя сподели, че единодушното вземане на решения в ЕС трябва да остане в сила, особено за изключително чувствителните въпроси. "Ние сме против закриване на ТЕЦ, докато не бъдат изградени заместващи ядрени мощности. Развитието на ВЕЦ пък трябва да бъде ускорено. Въглищните райони може да се превърнат в икономически зони с намалени данъци. Искаме специална защита на земеделците, заради ефектите от войната. Нужно е създаване на здравен съюз в здравеопазването. Предлагаме Европейска агенция за развитие и управление на изкуствения интелект", обобщи той, цитиран от Нова телевизия. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутри и ченгета: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика