Кунева: ДБГ и ДСБ гледат в различни посоки за кандидат-президент (ВИДЕО)

1537
Кунева: ДБГ и ДСБ гледат в различни посоки за кандидат-президент (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Липсата на очевиден кандидат е основна причина Реформаторският блок да бави обявяването на кандидатура за президент. Това заяви пред БНТ съпредседателят на блока Меглена Кунева. Тя призна, че двете големи партии - ДСБ и ДБГ, гледат в различни посоки.

"Добре е кандидатурите да се обявят по-рано и бихме искали да сме първи", каза Кунева. По думите ѝ цялото забавяне на президентската кампание е в ущърб на обществото.

Кунева: ДБГ няма да издига партиен човек за президент

Партийни хора ДБГ няма да издига на тези избори за президент. Търсим смел десен кандидат. Той ще бъде издигнат от РБ като политически с...

"Няма време да разпитаме обществено какво мислят предложените за този пост за бъдещето на Европа, за сигурността, за образованието, за икономиката. А трябва да чуем тези кандидати", посочи лидерът на ДБГ.

За настроенията сред Реформаторите тя отбеляза, че се обсъждат и двете възможности - кандидатът да е партиен или да е издигнат от инициативен комитет с повече граждански профил. Но все още това са само намерения, не може да се коментира факт на номинация.

За обсъждания в парламента антикорупционен закон Кунева посочи, че ако няма силен обществен натиск да се променят нещата и всичко се остави само в ръцете на хората с власт, ще си останем в същото положение.

"Трябва да направим всичко възможно да сме сигурни, че тези, които управляват държавата, са чисти", подчерта Кунева.

ДСБ иска РБ да се яви с обща кандидатура на президентските избори

Изпълнителният съвет на "Демократи за силна България" потвърди волята на ДСБ Реформаторският блок да се яви на президентските избори ...

"По международната конвенция за борба с корупцията, която е световен инструмент, след 5 години България ще е на особено наблюдение, нищо няма да остане скрито. Затова държавата трябва да си свърши работата. Не сме изолирани - това, което се върши неправомерно, ще излезе наяве. Всеки, който се опитва да присвои публични средства или е в конфликт на интереси, ще бъде разкрит. Въпросът е българската държава да го разкрие, да бъде първа", обясни Кунева.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика