Кунева и Дончев залагат на европейското начало в бъдеще

16437
Кунева и Дончев залагат на европейското начало в бъдеще
Снимка: БГНЕС

Не е ли едно и също нещо европейски въпроси и европейски фондове? На този въпрос Меглена Кунева, която се грижи за първия ресор като вицепремиер във второто правителство на Бойко Борисов, отговори, че всеки в кабинета е свързан с европейската политика. Аз се грижа за инвестиционната част на нещата, подчерта Томислав Дончев в „Панорама”.

Дончев беше категоричен, че целта на един кабинет не може да е да оцелява. Новият-стар министър на еврофондовете вярва, че трудното начало може да означава и много здрава конструкция занапред. Хубаво е да има в един отбор кой да каже "аз" и кой "ние", коментира и Кунева на въпрос как сега Бойко Борисов ще работи в явна коалиция.

Цветанов преклони глава пред ЕНП: ГЕРБ не е отстъпвал пред Валери Симеонов

Действително имаше доста политическа риторика днес, но мога да ви уверя, че ГЕРБ ще се придържа към конструктивния диалог, който да не ...

Основните ни искания и реформи са в програмната декларация, не сме се отказали от нищо, каза Меглена Кунева. На фона на нейните думи Атанас Мерджанов от БСП повтори добре заученото „ние няма да сме креслива опозиция”. А Станислав Анастасов, бивш екоминистър от кабинета „Орешарски” и депутат от ДПС, посочи, че партията му „се превърна по принуда от управляващата коалиция в куче-пазач на основни права и свободи”.

Винаги ще има някой, който в самото начало ще бъде поставен под съмнение дали може да се справи, коментира Кунева накратко назначението на Божидар Лукарски за икономически министър. А Томислав Дончев добави, че е хубаво като има въпроси и, че никой не бяга от тях – нито Владислав Горанов, нито Вежди Рашидов като министри на финансите и на културата. Анастасов попита защо проф. Велислав Минеков е напуснал Движение България на гражданите и дали не е заради Лукарски в светлината на модела „КОЙ”, но събрка името на професора и това беше веднага използвано от Кунева за поправка. Професор Минеков не е напускал партията ни, категорична беше тя.

Докато преговарях за влизането на България в ЕС, променихме пет пъти Конституцията. Това ни позволява сега да вършим определени действия и да говорим определени неща, каза Кунева.

Томислав Дончев подкрепи сливането на Агенция „Митници” и НАП, защото така нямало да се оправдават, че им липсва координация. А Кунева добави, че с ГЕРБ е договорено да има преходен период за размисъл и координация по сливането на двете агенции.

В МЗХ се надяват да бъдат осигурени средства за животновъдите

Министерството на земеделието и храните остава в едни добри ръце. Това каза служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика