Кутев: Не говорете за депутатската ваканция, вижте Пеевски какво прави през нея

9246
Кутев: Не говорете за депутатската ваканция, вижте Пеевски какво прави през нея
Снимка: БГНЕС

На мен цялото това говорене за парламентарната ваканция ми се струва популизъм. Всеки, който е бил в Народното събрание, трябва да е наясно, че работата на депутатите извън парламента е много повече, посочи бившият червен депутат Антон Кутев. И направи сметка как се посещавали 100-тина села – ако ринат сняг, да си с тях, ако си пият ракията, пак да си с тях, по думите му. Аз бих се заинтересувал през тези 12 дни Делян Пеевски какво ще направи – колко пъти ще иде при избирателите си от региона, добави Кутев пред Нова телевизия. Тук е ролята на медиите, на гражданите, подчерта бившият червен депутат.

Абсолютно е прав Велизар Енчев във възмущението си. Когато бях депутат, всеки път имаше проекторешения за почивките на парламента. Не може народните представители да са специални, каза бившият депутат Минчо Христов.

Парламентът почива 12 дни по Великден

С огромно мнозинство Народното събрание си гласува великденска ваканция - от 10 дни. Ваканцията започва на 10-ти април, като приключва ...

Истината е, че депутатските ваканции не съвпадат с ваканциите на децата например, което е някакъв аргумент. Говорим, че правилникът на Народното събрание е такъв, заяви и друг бивш депутат – Калина Крумова. Тя добави, че в тази почивка заради местните избори вероятно няма толкова много депутати да си почиват. И призна, че никой никога не е внасял промяна в парламентарния правилник.

Освен Великденската ваканция, по Нова година депутатите не бяха на работа от 22-ри декември до 10-ти януари. А през лятото почивката е от 1-ви август до 31-ви август.

Ваканциите са едно на ръка, но на месец всеки депутат получава по 14 хил. лева, продължи Христов. Защо трябва да има субсидия, защо да се дават по 11 лева на глас. Имаме най-високата субсидия в света – наистина, това са наглеци, заяви Минчо Христов. Ваканциите, кетърингът, жилищата – всичко това дразни хората, съгласи се Крумова. Има и хора, които са постоянно в отпуск – няма ги в пленарна зала, в комиси, добави тя.

Как ще коментирате, че 110 лимузини имаше миналата година в Народното събрание, попита Христов. Вие да не се кандидатирате за кмет на София, отвърна Кутев. Щом си бил депутат, трябва да знаеш, че имаш отговорност и какво да свършиш, добави той.

БСП не премахна вечните депутати, но прие "поправката Станишев"

БСП за малко да сложи край на вечното присъствие на свои депутати в Народното събрание на партийния конгрес в НДК днес. Кирил Добрев ...

В кратък коментар Кутев каза, че на вчерашния конгрес на БСП гости са опънали плаката „Станишев вън от БСП”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика