Кутев: Не станах депутат от Силистра заради ДПС

18551
Кутев: Не станах депутат от Силистра заради ДПС
Снимка: БГНЕС

Избраният за организационен секретар на социалистическата партия на последния пленум Антон Кутев коментира промените в ръководството и неотложните задачи пред партията в следващите месеци. Той съобщи, че не е избран титуляр в Изпълнителното бюро, който да отговаря за връзките с медиите, затова очевидно лично председателят Михаил Миков поема функцията да наблюдава този ресор. Това показва каква оценка за значението на ресора се дава от БСП.

Кутев коментира и загубата на 3000 гласа, подадени за БСП на предишните и последните избори в Силистра. "Хората в региона са чувствителни по темата ДПС, заради това ни наказаха. Не може областния управител да е от ДПС и това да се посрещне добре", допълни социалистът. Той определи като основна причина за загубата на гласове в страната от БСП коалицията й с ДПС.

Страхил Ангелов за "фалита" на БСП и отношенията с Кутев

Кръжецът от стари кадри в БСП превърна партията в акционерно дружество, в тяхна собственост. Коментарът направи Страхил Ангелов от БСП ...

Според него е добре на 10 ноември да си припомним факта, че във всички политически сили има хора, произлезли и членували в БКП, включително и в ГЕРБ, въпреки че това едва ли е нещо, с което можем да се хвалим.

„При управлението на Станишев имахме ниска безработица и над 6% икономически растеж, нека помним и това”, каза Кутев. Той обаче призна, че това не е заслуга само на Тройната коалиция, а и на световната икономическа конюнктура и на предишните правителства.

Секретарят на БСП заяви, че е възможно отново България да се върне към придобивки, които вече е имало - безплатно здравеопазване, ниска безработица, повече работни места. Кутев обаче не вярва, че това ще се случи при новото правителство, тъй като ясно се вижда, че се връщат познати министри, а те бяха изгонени с камъни от хората през 2012 година.

Според него, не е допустимо бивш председател на партия като Георги Първанов да направи друга партия и така да се окаже противник на бившите си съпартийци. "Аз не бих направил нещо такова", заяви Кутев. Според него, ако БСП се превърне в това, което е СДС сега, то причината ще е основно в бившия председател и президент на страната, предложен от социалистите.

БСП-Разград иска извънреден конгрес и отстраняването на Кутев и още трима партийци

БСП–Разград поиска извънреден конгрес на парията и отстраняването на Димитър Дъбов, Антон Кутев, Катя Николова и Евгени Узунов. Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика