Кутев: Никога повече не искам да работя с ДПС в смесен регион

23859
Кутев: Никога повече не искам да работя с ДПС в смесен регион
Снимка: БГНЕС

Основната причина да не стана депутат е, че не си изкарахме гласовете. На предните избори имахме 11 хил. избори, сега – 8 хил. Да, „Атака” вкарва от Силистра народен представител с 1500 гласа и нещата са несъпоставими с нас, но ..., каза бившият червен Антон Кутев.

В протестите лошо няма – това освобождава негативна енергия, влезе в откровение Кутев. Но няма как системата да е докрай справедлива, добави той.

Обмислят промени в Изпълнителното бюро на БСП

Смени в Изпълнителното бюро обмисля лидерът на БСП Михаил Миков. В партията смятат, че организационната вина за изборния провал пада въ...

На въпрос какво ще прави сега, Кутев каза, че пет години е бил депутат, но над 40 не е бил. Ще посветя един месец да намаля хапчетата – за кръвно, срещу холестерол и ще видя какво ще правя, каза депутатът.

От БСП винаги се е очаквало да бъдат морална партия, а от ГЕРБ и ДПС – не. Може би затова бяхме наказали, изкара нова теза Кутев. Видях цялата идиотия да работиш с ДПС в смесен регион – и никога не искам повече да ми се случи, обобщи бившият червен депутат. Например там беше сменен началникът на пощите и назначен нов с турско име без никакво обяснение – и така се създава усещане, че „пак ни изработиха”, посочи Кутев пред Нова телевизия.

Делян Пеевски беше удобен повод, макар че никой в БСП не може да се гордее с него. Просто от 20 години върви процес на демонизиране на БСП, смята Кутев. И добавя, че протести е щяло да има така или иначе. Добрите времена на ДПС свършиха – Бойко Борисов е хитър и опитен политик и едва ли ще позволи дори задкулисна намеса на ДПС. Единственият начин, по който ДПС може да съществува, е да помага и гравитира във властта, за да я превръща в пари за себе си, завърши Кутев.

По отношение на новото правителство Антон Кутев заяви, че БСП не трябва повече да прави компромиси и да отстои своята лява идентичност.

Антон Кутев остава извън следващото НС?

Бившият депутат от 41-то и 42-то Народно събрание Антон Кутев остава извън новия парламент. Информацията съощи агенция ПИК, позовавайки...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика