Кутев: Скобите пред парламента бяха провокация

12535
Кутев: Скобите пред парламента бяха провокация
Снимка: БГНЕС

Закопчаването на депутатските коли в зоната за сигурност е провокация. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев, след като са били сложени скоби на коли, паркирани в рамките на заградената част от района около парламента, предаде „Фокус”.

„Резултатът е, че Столична община трябва да гледа регламентацията по-внимателно и да се грижи повече за това да бъде в рамките на закона. Много точно е описано точно в кои части се отменя нормативната уредба. Уредбата е отменена в онази си част, в която регламентира поставянето на скоби, вдигането и събирането на глоби. Защо някой се опитва да прави тази провокация в момента – не знам. Събирането на глоби, поставянето на скоби и вдигането на автомобили в момента е незаконно. В момента всеки гражданин може след това да съди общината и да си вземе парите. Аз няма да съдя общината”, посочи Кутев.

Скобираха колите на депутатите

Депутатите прекратиха за 10 минути заседанието си, тъй като се оказа, че на част от автомобилите, паркирани до Народното събрание, служ...

По думите му, още от 11 декември 2013 г. има становище на Областната управа и Столична община оттогава е трябвало да вземе съответните мерки.

Депутатът от ПГ на Коалиция за България Георги Свиленски добави, че със съдебно решение е спряно действието на наредбата. „Има отказ на тричленен състав да допусне изпълнение до произнасяне по делото по същество на 7 март”, уточни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика