Кънев и Лукарски се разбраха за съдружничката

9765
Кънев и Лукарски се разбраха за съдружничката
Снимка: БГНЕС

Лидерите в Реформаторския блок Божидар Лукарски и Радан Кънев се изяснили в личен разговор относно информацията, че председателят на ДСБ е предложил на министъра на икономиката и председател на СДС своя съдружничка за държавен пост. По-късно и двамата обясниха във Фейсбук как да изгладили различията си.

„Проведох кратък разговор по телефона с Божо Лукарски по повод изказването му за „предложение“ за КЗП, каквото никога не съм правил“, написа първи Радан Кънев. По думите му, Лукарски е бил подведен от своя служителка с невярна информация.

Лукарски: Радан Кънев ми предложи своя съдружничка за назначение

Нападките в Реформаторския блок за последните назначения на ключови места в министерствата продължават и днес. Пред "Дарик" министърът...

„Случва се, за мен въпросът е минало. Имаме работа да вършим. И за протокола - имам две бивши съдружнички от адвокатската кантора, и двете - разведени. Не всичко, публикувано в мрежата, е истина. Или ако се позовем на класиците, „Не е туй женска свада - плющенето на бързите езици не ще реши въпроса между нас...“, добавя цветисто той.

По-късно снощи и Лукарски потвърди, че въпросът е уточнен. „Тази вечер говорих с Радан. Той ми каза, че явно не съм получил правилна информация и че не е предлагал своята съдружничка Николова, а просто е изказал мнение, че „познава добре Димитър Йотов, но може би по-добър избор за поста председател на КЗП и с повече опит е Елиза Николова и че тя отдавна е разведена със сегашния заместник-министър на енергетиката“, който Радан е препоръчал, по съвсем различни причини и който той познава като експерт по друга линия“, обясни той.

„Разбирам Радан, но и аз имам своите разбирания за конфликт на интереси. Де юре и аз не съм женен все още за Ива Йорданова, но това не значи, че нейното назначаване в ДАБЧ не би било конфликт на интереси. Както и да е, има явно някакво недоразумение в РБ, но се разбрахме с Радан, че в най-скоро време ще го изчистим“, увери министърът на икономиката, цитиран от БЛИЦ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика