Лазаров: Какво ще стане с магистрала "Струма" е въпрос на икономическа обстановка

27848
Лазаров: Какво ще стане с магистрала "Струма" е въпрос на икономическа обстановка
Снимка: БГНЕС

За времето, прекарано извън администрацията, видях пропуски в работата на АПИ и лично в моята. Надявам се с усилията на всички хора те да бъдат отстранени и работата да бъде подобрена. Основната ни цел ще бъде завършването на ОП „Транспорт", на големите инфраструктурни обекти. Предизвикателство е възстановяването и на пътната инфраструктура в страната след наводненията.

Уволниха шефа на АПИ

Председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Стефан Чайков е уволнен, съобщи Дарик. Неговият пост се за...

Това каза за БНР новият председател на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, който в четвъртък смени на поста инж. Стефан Чайков.

Той коментира и протестите на работниците от „Автомагистрали Черно море" заради неизплатени заплати. "По мое време наистина имаше такива протести, които даже през 2010 г. пак бяха наследени. Тогава, въпреки всичко решихме казуса. Наистина малшанс и стечение на обстоятелствата е, че отново на тази фирма това ѝ се е случило. Надявам се проблемите да бъдат решени и хората да си получат заплатите, и да се работи нормално, и да си изпълняват ангажиментите, които са поели", заяви той.

Лазаров се надява да се оптимизира строителството на отсечките по автомагистралите „Струма" и „Марица", за да не се загубят европейски пари. "Въпрос на икономическа обосновка и запазване на околната среда е дали последната отсечка на „Струма" - тези през Кресненското дефиле", ще бъде път с виадукти или тунел", заяви той.

Ще се търси диалог с превозвачите, които заплашиха да блокират пътищата около София заради забраната за движение на товарните камиони по магистралите и големите пътища в петък, събота и неделя, допълни Лазаров.

Роми разфасоваха новостроящ се мост на магистрала "Струма"

Роми разфасоваха новостроящ се мост на автомагистрала "Струма", за да задигнат арматурата. Така те нанесли щети още преди съоръжениет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика