„Левицата“ предлага обвързване на евросубсидиите с единица произведена земеделска продукция

2414
„Левицата“ предлага обвързване на евросубсидиите с единица произведена земеделска продукция
Снимка: Левицата

"Левицата" предлага обвързване на евросубсидиите с единица произведена земеделска продукция. Според коалицията, от една страна, това би имало положителен ефект в секторите, ориентирани към експорт, тъй като основният мотив – реализация на високи печалби - ще се обезсили от справедливото финансово подпомагане в края на веригата. От друга страна, тази мярка ще доведе до по-ефективно използване на субсиидиите, повишаване на българския дял плодове и зеленчуци, което би помогнало и за намаляване на крайните цени в магазините.

Това стана ясно по време на среща между представители на "Левицата" и земеделски производители от региона.

ОЩЕ: България иска равни субсидии за земеделците в целия ЕС, сезира евроинституциите

„Стигнахме дотам, че след влизането на България в ЕС получихме достъп до европейски фондове, но правилата не бяха равни за всички и се получи разминаване, като се започна дори източване на фондове”, посочи представителят на земеделските производители Тодор Тодоров. "Партиите, които се окопаха в местната власт, облаготеделстваха по-крупните земеделски арендатори, а ние искаме да бъдат защитени и интересите на дребните и средните призводители”, заяви още той.

За лидера на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Спас Панчев, който е част от "Левицата", формацията ще направи всичко необходимо, за да спре порочните практики в земеделския сектор. „Вярвам, че начело с Татяна Дончева, проф. Севдалина Димитрова, Николай Петров, Васил Христов и останалите кандидати във Велико Търново, "Левицата" ще я има в следващия парламент”, заяви при откриването на срещата той.

По думите му - на България като държава ѝ трябва силна левица, представляваща лявомислещите хора, защото страната ни е на последните места по доходи и всички българи страдат "заради лошото управление, което ни е изпратило на тези места".

„Липсата на редовно правителство доведе до това, че държавната администрация не работи и се създадоха много пречки за хората”, посочи Татяна Дончева. "Левицата" се създаде именно заради политическата нестабилност в България и заради левите хора, хората на труда, хората на дребния и средния бизнес, които са представени едва с 6-7 процента”, каза още тя пред земеделците.

„БСП не можа да осигури такова представителство, а в послените две години с безбройното повтаряне на избори се появиха много млади политици, които обаче нямат елементарни познания как и какво се прави, за да има стабилно правителство”, категорична бе водачът на листата на новосформираната коалиция.

По думите ѝ - "Левицата" няма необходимост задължително да е в управляващото мнозинство на бъдещо правителство, защото като опозиция също може да подкрепя изскванията на земеделските производители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика