Лукарски бесен: Беше гаф обявяването на номинациите на РБ за президент

2909
Лукарски бесен: Беше гаф обявяването на номинациите на РБ за президент
Снимка: БГНЕС

Това че Трайчо Трайков и Гроздан Караджов са сред обсъжданите имена за предстоящите президентски избори било изненада и за самия Реформаторски блок. Това стана ясно от думите на Божидар Лукарски, лидер на СДС и министър на икономиката в ефира на bTV.

Той демонстрира гнева си към Иван Иванов, заместник-председател на Народното събрание от гражданската квота на Реформаторите, който по-рано днес обяви във Велико Търново, че депутатът Гроздан Караджов и бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков са две от имената, които са номинирани за президентските избори от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

Гроздан Караджов и Трайчо Трайков са сред фаворитите за президент (ВИДЕО)

Депутатът Гроздан Караджов и бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков са две от имената, които са номинирани за пр...

"Днес имахме изпълнителен съвет на блока и не се извади нито едно име. Дали са го обсъждали хората от гражданската квота не знам, но това е политическо незряло", обяви разгневен Лукарски. Той припомни, че в рамките на блока има договорка да се събират номинации до 20 юли, а до края на месеца те да бъдат обсъдени.

Той допълни, че постъпката на Иванов била лоша дори само от гледна точка на пиар, защото веднага като се появили имената на двамата, за тях излезли злостни публикации и на практика те били извадени на показ за "пушечно месо". Лукарски определи още постъпката на Иванов като "изцепка" и "гаф".

Лукарски напомни, че била негова идеята, която се е възприела, хората от грлажданската квота на блока да предлагат непартийни кандидатури. Освен това СДС нямало да участва с никаква кандидатура.

В отговор на въпрос той посочи, че въпреки всичко случило се през последните месеци партиите в блока все още гледат в една посока и вероятно след президентските избори ще трябва да преподпишат споразумението си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика