Лукарски: Г-н Кънев непрекъснато излиза с бомбастични изказвания

702
Лукарски: Г-н Кънев непрекъснато излиза с бомбастични изказвания
Снимка: БГНЕС

Г-н Радан Кънев непрекъснато излиза с бомбастични изказвания, които до този момент не намират реалистична почва в нашето политическо битие. Това заяви днес министърът на икономиката Божидар Лукарски и член на РБ/СДС в отговор на въпрос дали споделя мнението на Кънев, че Реформаторският блок няма да се яви в този състав от партии на следващите избори.

Запитан дали констатациите на Радан Кънев помагат на РБ, министърът бе лаконичен: „Не мисля”, предаде БГНЕС.

Кинтекс и ВМЗ влизат в забранителния списък за приватизация

Кинтекс и ВМЗ влизат в забранителния списък за приватизация. Това са решили министрите на днешното си заседание, заяви министърът на ик...

Европейската комисия тази седмица повиши прогнозата за България за разлика от средностатистическата прогноза за целия ЕС, в това число и най-развитите страни, каза Божидар Лукарски в отговор на въпрос за прогнозата на ЕК за икономическия ръст на България, който се очаква, според тях, да е 2% и се доближава до тази на финансовото министерство, която е 2,1%.

Отчита се, че нашите възможности са по-големи по отношение на ръста в сравнение с останалите страни от ЕС, продължи Лукарски. Аз не обичам прогнозите, но мисля, че ще успеем да минем този ръст. Ако искате да чуете число - няма да чуете, отсече министърът, помолен от медия да уточни.

Лукарски днес връчи на официална церемония в Министерството на икономиката сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на израелската фирма „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД за проекта „Плана Хайтс”. Сертифицираният инвестиционен проект включва изграждането на комплекс в Плана планина между София и Самоков в село Алино, посочи министърът.

Размерът на инвестицията възлиза на 53 650 млн. лв. и предвижда разкриването на 100 нови работни места, които ще нараснат до 500 в крайния етап, уточни той. В селището ще бъде изградена необходимата инфраструктура - с търговски, спортен и медицински центрове, както и със 150 къщи. Инвеститорът ще се възползва и от насърчителни мерки по закона за инвестициите - съкратени срокове и индивидуално административно обслужване, финансово подпомагане за изграждане на техническата инфраструктура, рехабилитация на съществуващата пътна мрежа.

Кънев за новите членове на СЕМ: Обществена анонимност и политическа зависимост

Днешният избор за членове на СЕМ показа нагледно основния критерий при избор на членове на национални регулатори: обществената анонимно...

Теренът е около 600 дка, а всяка една от къщите, с площ 150 кв.м. и 500 кв.м. двор , ще се продава на разумна цена за около 150 000 евро, съобщи управителят на „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД Авиноам Катриели. Той заяви, че проектът е бил негова мечта, за която е работил близо 10 години. Първият етап от строителството ще започне в края на лятото на тази година и ще бъде завършен след около 3 г., отбеляза той. В селището се предвижда да има хотели, ресторанти, шопинг центрове, места за забавления , като целта е да се привлекат туристи за ваканционните къщи от Израел, Австралия, Германия, Великобритания и други страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com