Лукарски: НФСБ ще преосмисли позицията си за Исмаилов

15484
Лукарски: НФСБ ще преосмисли позицията си за Исмаилов
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Божидар Лукарски изрази увереност, че от НФСБ ще преосмислят позицията си за Орхан Исмаилов, след като се запознаят с биографията му.

"Аз съм сигурен, че след преговорите няма да оттегли Патриотичният фронт точно заради това подкрепата си. Мисля, че едно назначение, което е всъщност и назначение в разрез с политиката на ДПС и кадрите, които партия "Свобода и достойнство" подготвя, са всъщност кадри, които реално се борят с модела, който създаде ДПС.

Каракачанов потвърди, че няма условие за оттеглянето на Исмаилов

Няма условие към кабинета за оттегляне на Исмаилов. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в кулоарите на Народното събрание, ...

Аз мисля, че господин Симеонов, и специално НФСБ ще преосмислят своята позиция. Те винаги са го правили доста интелигентно и мисля, че не трябва да се създават драми от това и да не бързаме", допълни Лукарски.

Няма сериозни аргументи Орхан Исмаилов да бъде оттеглен като заместник-министър на отбраната. Това заяви в парламента председателят на Народна партия „Свобода и достойнство“ Корман Исмаилов, чийто представител е заместник- министърът. Той е предложение на местните структури и поради липса на правила кандидатурата му не е одобрена предварително от Реформаторския блок, обясни Корман Исмаилов и подчерта, че премиерът Борисов е одобрил заместник-министрите.

"Качествата на Орхан Исмаилов са безспорни, но тук става въпрос за нещо друго. Атаката идва точно от тези ретроградни среди, предимно агенти и доносници на тоталитарната, репресивна Държавна сигурност. Бих посъветвал заместник-министър Исмаилов да съди, ако това са думите на господин Симеонов, че бил агент.

Съгласно подписаното коалиционно споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок, заместник-министри, членове на политически кабинети и др., се определят от ресорните министри, в случая от министъра на отбраната Николай Ненчев от Реформаторския блок, в процедура на съгласуване с министър-председателя", заяви Исмаилов.

Симеонов: Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си за кабинета

Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си към кабинета на Бойко Борисов заради заместник-министър на Реформаторския блок. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика