Лукарски: Правилният път е РБ да остане във властта с ГЕРБ

3931
Лукарски: Правилният път е РБ да остане във властта с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Икономическият министър Божидар Лукарски изрази мнение, че правилният път е Реформаторският блок да продължи да управлява с ГЕРБ. Той направи уговорката, че позицията си за продължаване на участието на реформаторите в управляващата коалиция изказва в лично качество и като председател на СДС, предаде Дарик.

"Аргументите за подкрепа на правителството са изключително повече. Минавайки в опозиция, реформите, за които сме заявили, че ще се борим, не мисля, че бихме могли да ги осъществим по какъвто и да е начин. Отделно не виждам аргументи да бламираме към настоящия момент правителството", каза Лукарски.

Борисов: Ако РБ се разклати, правим избори 2 в 1

Надявам се да размислят, да разберат, че могат да причинят тежък катаклизъм, ако не - ще отидем на избори 2 в 1. Така премиерът Бойко ...

Той заяви, че не вижда тема "някой да не остава в коалицията". "Нека да не се създава напрежение, при положение че в момента имаме две лични решения - на Радан Кънев в лично качество да мине в опозиция и да подаде оставка като съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок, и на Гроздан Караджов, който представлява гражданската квота, тоест представлява себе си и в лично качество подаде оставка като председател на транспортната комисия и каза, че отива в опозиция", каза Лукарски.

СДС няма да издига кандидатура за правосъден министър.

Според Лукарски кандидатура за поста трябва да бъде издигната от управляващото мнозинство на ГЕРБ, което е по-голямо в коалицията. Лукарски посочи, че това е негово лично мнение, а темата ще се обсъжда в рамките на Реформаторския блок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика