Лукарски: Радан Кънев ми предложи своя съдружничка за назначение

16038
Лукарски: Радан Кънев ми предложи своя съдружничка за назначение
Снимка: БГНЕС

Нападките в Реформаторския блок за последните назначения на ключови места в министерствата продължават и днес.

Пред "Дарик" министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви, че Радан Кънев му е предлагал своя съдружничка в адвокатска кантора за член на Комисията за защита на потребителите. "Това беше неговото предложение за по-сериозен и експертен потенциал", посочи лидерът на СДС и добави: "Но аз прецених, че при положение, че нейният съпруг е зам.-министър на енергетиката, наистина ако беше назначена и тя, щеше да има преяждане с власт и щяхме да дадем прекалено много храна на опозицията". Той предположи, че именно този отказ е "прелял чашата на търпението" в някои среди в РБ и му е спечелил доста критики.

Разцепление при Реформаторите - Лукарски иска от Атанасов да мълчи

Г-н Атанасов може да е недоволен от някои лични назначения, но и аз може да съм бил недоволен от назначението на зам.-министърът на в...

По повод предложението на Меглена Кунева за създаване на известни правила, по които да се излъчват кандидатури за определени постове в държавата, той заяви, че тези правила не са съвсем регулирани в РБ. "Проведохме доста назначения и в другите сектори, а не само в икономиката, които не бяха съгласувани. Вчера казах и за зам.-министърът, който беше лично предложен от ген. Атанасов и прокаран зам.-министърът на вътрешните работи. Надявам се да отговорим на критиките и в бъдеще да имаме по-прозрачен метод кой, как и кого предлага", допълни Лукарски.

Не мисля, че е застрашено единството на РБ, заяви Лукарски. „Единственото, което ме притеснява, е че възмущения и роптания от страна на опозицията по отношение на назначения бяха продължени от мои колеги в РБ”, заяви Лукарски. Той каза, че съветва колегите си да не си хвърлят едни на други камъни в собствената градина. „Аз не правя забележки по отношение на назначенията в сектор „Сигурност”, в Министерство на здравеопазването и Министерство на отбраната. Смятам, че колегите ми са достатъчно компетентни да извършват сами тези назначения”, каза министърът на икономиката. По думите му коментарите от страна на колегите му от ДСБ са дошли, защото е имало съмнения в експертния потенциал на кадровите назначения. „Аз мисля, че моята преценка е правилната”, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика