Лукарски: СДС няма да се оттегля от властта

2868
Лукарски: СДС няма да се оттегля от властта
Снимка: БГНЕС

СДС няма да предложи министър на правосъдието. Не сме коментирали оттегляне от постовете, на които и да е министри. Това заяви пред журналисти министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски, предаде БГНЕС.

"Към момента ДСБ не са заявили оттегляне като политическа партия. Нека изчакаме и да видим как ще мине техният форум утре, за да реши партията дали остава в управлението, или излиза в опозиция. Към момента имаме само две оставки в лично качество - на Радан Кънев и на Гроздан Караджов", обясни Лукарски.

Във връзка с промените в Конституцията той посочи, че не мисли, че е имало бламиране от страна на ГЕРБ. „Видяхте конституционни текстове, които бяха приети с мнозинство. Вярно, текстът, на който ние се въздържахме, не беше приет, но на този етап не мисля, че има аргументи за оттеглянето ни от властта. Обсъжданията по въпроса ще продължат, след като стане ясно решението на ДСБ”, добави Лукарски.

Той обяви, че СДС няма да предложи министър на правосъдието. Не сме коментирали оттегляне от постовете на които и да е министри, уточни Лукарски.

Запитан дали СДС остава в РБ, той заяви - "Какво ви кара да мислите, че някой напуска Реформаторски блок. Как гласуваме по различен начин? Г-н Кънев знаете ли как е гласувал? Както са гласували част от депутатите на РБ, включително и един от депутатите на СДС е гласувал по същия начин. Останалите са гласували "въздържал се". Дали си гласувал "въздържал се", или не си гласувал, не смятате ли, че е едно и също?".

Той добави, че управляващата коалиция в момента е стабилна.

Борисов освободи двама зам.-министри на правосъдието, подали оставки

Премиерът Бойко Борисов подписа заповедите за освобождаване на двама заместник-министри на правосъдието. Петко Петков и Вергиния Ми...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com