Лукарски: Срещата на петте десни партии прилича на събрание на Отечествения фронт

1845
Лукарски: Срещата на петте десни партии прилича на събрание на Отечествения фронт
Снимка: БГНЕС

"Срещата на петте десни партии преди дни прилича на събрание на Отечествения фронт (ОФ)." Това заяви лидерът на СДС и бивш министър на икономиката Божидар Лукарски.

СДС не присъства на събирането, защото не е бил поканен, обясни той пред bTV.

СДС не се отказва от Реформаторския блок, подава ръка на ДСБ

С оглед на ситуацията в държавата смятаме, че традиционните десни сили извън парламента трябва да започнем обединение на принципна осно...

"По принцип смятаме, че трябва да се проведат разговори за някакво обединение вдясно извън ГЕРБ, извън парламента, но те трябва да са не про- и анти- дадени личности, не на парче, а на идейна и политическа основа", допълни Лукарски.

"И най-големият политически фантазьор не може да си представи три от тези пет партии като десни – "Да, България" ДЕОС и "Зелените", каза още Лукарски.

"Това малко ми прилича на събиране от типа на Отечествения фронт от преди 9 септември, малко като едно ново ОФ, защото не виждам ясно изразени дясно-консервативни ценности, като говорим за дясно, нито при ДЕОС, нито при "Зелените", нито при "Да, България", допълни той.

Лукарски посочи, че "в такъв тип ОФ не бихме участвали, защото ние не споделяме ценности, които те споделят във връзка с хомосексуалното съжителство, например. Учудвам се какво е общото във виждането за данъчна политика между ДСБ и останалите. Явно ги събират каузи анти определени личности."

По думите му СДС всъщност е отправил покана към ДСБ "за започване на някакви предварителни разговори във връзка с това, че считаме, че те са най-близки до нашите виждания за дясно-консервативни ценности. В същото време виждаме, че ДСБ участват в този ОФ."

1+1 понякога прави 1,5

1+1 понякога прави 1,5. Така коментира разочароващия резултат на десните партии на последите парламентарни избори лидерът на СДС в оста...

Лидерът на ДСБ заяви, че "няма да се водят разговори със СДС, изобщо с формации, които не са напуснали управлението "Борисов 2". БЗНС защо са там? Нямам спомени Николай Ненчев да е напускал правителството до края", посочи Лукарски. "Малко логиката се губи и малко пак ОФ – за едни може, за други не може".

На въпрос дали СДС подкрепя Бойко Борисов в третия му кабинет, Лукарски отговори: "В никакъв случай не мога да кажа, че го подкрепяме или че сме против (...) ние сме опозиция на определени политики, имаме определени забележки и конструктивни критики."

За предложения бюджет за догодина той коментира, че не е добър. "Това е бюджет, който натоварва малкия и средния бизнес, спира свободната икономическа инициатива за сметка на засилване на социални функции. Направо бих го нарекъл социалистически про-БСП бюджет, защото се наливат пари в доста нереформирани сектори. Бюджет на запушване на дупките – който е по-гласовит, той получава."

Лукарски не се съгласи, че държавата липсва в бедствената ситуация в Бургаско.

"Не съм съгласен че държавата липсва, просто човек е по-малък от природата.  Моето впечатление е, че централната власт, областната и местната администрация си вършат работата дотолкова, доколкото им позволяват атмосферните условия", допълни Лукарски. 

Техники за убиване на добри идеи

"Дискредитация" в превод означава снемане на доверието. Компрометиране значи уронване на престижа. Това са двете думи, с които може да ...

Той призна, че продължава проблемът, че не се знае кой язовир на кого е. Собствеността на много от тях е неясна, много са частни, има и много микроязовири, за които дори широката общественост не знае, че съществуват, посочи Лукарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com