Лукарски: Стана ясно, че СДС има жизненост

3847
Лукарски: Стана ясно, че СДС има жизненост
Снимка: БГНЕС

През изминалата година успях отново да видя един хоризонт, който показа, че СДС има жизненост. Това каза председателят на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски, предаде Фокус.

„СДС е феномен сред десните партии в бившия Източен блок. Това е единствената партия, която през всичките години, от както станаха протестите в Източна Европа, успя да се запази и не само да се запази, но и да мине през много перипети и през много страдания, върхове и спадове, за да може да се завърне в рамките на коалиция Реформаторски блок отново във властта след 13 години”, коментира лидерът на СДС.

Инвестициите за първите 9 месеца са нараснали с над 37% спрямо 2014 г.

За първите 9 месеца на 2015 г. преките чуждестранни инвестиции в страната ни възлизат на 1,37 млрд. евро,  което представлява ръст...

Той благодари преди всичкo на симпатизантите на партията, които през изминалите години са успели да запазят символа на СДС жив - „тези три букви и отношението към тях”. „Има градове, в които лъвчето все още се пази и се носи на реверите с една такава сантиментална стойност и спомени за миналите времена. Но не само това. СДС наистина мина през много тежки моменти. Самият факт, че не бяхме толкова дълго време в управлението е свързан с абсолютно обективни причини. Свързан с проведените истински реформи в периода през 1997-2001 година – времето, в което имаше и доста непопулярни такива, които бяха проведени от правителството на СДС”, посочи Лукарски.

„Разцеплението в партията, което нанесе доста сериозен удар и, което започна с процеса на излизането на хора като Софиянски, Бакърджиев и Костов, дългите години в опозиция, които по правило изхабяват и демотивират партийния актив на дадена партия – всичко това СДС успя да го преживее през тези години. И аз съм радостен, че като председател на партията успях отново да видя един хоризонт, който да ни покаже и на мен и на всички седесари, че партията има жизненост”, заяви още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика