"Мафията си има и служби": Венко Сабрутев за акцията в агенция "Митници"

2093
"Мафията си има и служби": Венко Сабрутев за акцията в агенция "Митници"
Снимка: БГНЕС

Виждаме, че мафията си има и служби. Това заяви Венко Сабрутев - зам.-председател на комисията по бюджет и финанси и член на комисията по енергетика от ПП-ДБ по повод акцията в Агенция "Митници".

"Това, което знаем, са нейните резултати. 170 килограма хванати кокаин и 108 килограма хванати трева"- така Сабрутев коментира акцията в митниците в пряко включване от Народното събрание пред БНТ. "Тя имаше смелостта да смени ключови началници на митниците в София и Пловдив. Допълнително ръководители на много КПП-та, сред тях "Капитан Андреево", Калотина и т.н. Виждаме едни много добри резултати. Виждаме една много уплашена мафия. Виждаме, че мафията си има и служби", каза той.

Още: ПП-ДБ искат отделни комисии за "Турски поток" и "Лукойл" (ВИДЕО)

Сабрутев определи резултатите от работата на Банкова като "прекрасни", защото по думите му залавят рекордно количество наркотици. "Виждаме, че се правят рекордни реформи. Виждаме, че приходите от митницата растат. В същото време виждаме, че службите вместо да помагат на агенция "Митници", влизат и правят арести. "Дори, доколкото знам все още няма арест. Има някакъв друг тип форма за привличане на шефа на митниците", каза той.

"Тази дама трябваше днес да има среща с австрийските служби, за да можем да договорим австрийски митничари да пазят българската граница. Знаем, че тези наркотици бяха хванати точно по австрийски сигнали". Според него нещата се нареждат така, че е необходимо да се зададе въпросът "Защо службите не помагат на митницата ами тъкмо обратното?. "Когато те започнат да работят и имат резултати - те влизат", допълни той.

Още: Полицията претърсва имоти на бивши митничари в Хасково и Свиленград

Сабрутев припомни "случващото се на предишните избори". "Службите, благодарение на един техен абсолютно недостоверен доклад, успяха да саботират изборния процес и съответно всички ние да гласуваме с машини. Благодарение на техния саботаж около 500 000 бюлетини се оказаха невалидни. Аз виждам поредно подобно действие на службите", каза той. Венко Сабрутев добави, че се очаква повече информация от службите. "Ние няма как да гадаем какво и защо правят. Защо часове след техните действия няма обяснение от тяхна страна?", попита Сабрутев.

Още: Асен Василев: Не знаехме за акцията в Агенция "Митници"

Зам.-председателят на комисията по бюджет и финанси коментира изказването на Асен Василев, че "покровителите на контрабандните канали имат интерес към случващото се в агенция "Митници" така: "За тези, които 170 кг, кокаин са изпуснали, за тези, които 107 кг. марихуана са изпуснали. За тези, които контролират наркотрафика в България". "Кои са те всъщност самите служби трябва да ни кажат. Не ние политиците. Службите! Нали затова им плащаме? Нали затова имат огромни бюджети? За да поддържат агентура, за да имат всички тези инструменти, които всъщност те имат. А в същото време влизат в една институция. Никаква информация до момента. А тази институция е с уникални резултати", така Венко Сабрутев отговори на въпрос дали те си имат имена.

Още: Делян Добрев: Сабрутев е толкова чувствителен по темата Русия, защото е служител на "Газпром"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика