Манолова: ГЕРБ уж са "за" референдум, а блокират гласуването

10578
Манолова: ГЕРБ уж са "за" референдум, а блокират гласуването
Снимка: БГНЕС

Нормалното парламентарното поведение – ако подкрепяш една идея да влезеш в пленарна зала, да се обосновеш и да гласуваш „за”. Те са за референдум, но на практика бламират гласуването на провеждането на референдум. Това заяви пред журналисти в парламента заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова, предаде „Фокус”.

„Може би си правят тънки сметки, свързани със сроковете, в които трябва да се проведе референдумът или с редакцията на въпросите, но можеха да дойдат и от парламентарната трибуна да го заявят честно и открито. Мисля, че това е недостойно поведение – вместо да влезеш в пленарна зала, когато се обсъжда исканата от теб точка и да заявиш своята позиция, да стоиш в коридора и даваш трибунки с неясно съдържание”, допълни тя.

Георги Близнашки: Ще пледираме за избори "2 в 1"

Ще пледираме днес в Народното събрание за избори "2 в 1" – предсрочни парламентарни и референдум, ако ни бъде дадена възможност д...

„Мисля, че това е някакво раздвоение на личността, форма на шизофренно поведение, когато хем си за референдум, хем бламираш приемането на такава точка от програмата на парламента”, коментира Манолова.

Попитана за какво са недоволствали от Инициативния комитет, Манолова обясни, че вчера е била проведена дискусия в Комисия за взаимодействие с граждански организации. „Това са хора, които имат своя кауза, те я защитават. Според мен трябва да чуят други аргументи и да се стигне до общо решение. Нашият лидер каза, че е „за” задължителното гласуване, така че сме готови да подкрепим референдум по тази тема”, каза още Мая Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика