Манолова извади в ефир протоколи, за които твърди, че са подготвяни и преправяни

6381
Манолова извади в ефир протоколи, за които твърди, че са подготвяни и преправяни
Снимка: БГНЕС

"Видяхме страха в очите на властта, видяхме как работи машината за манипулации и фалшификации на изборите". Така Мая Манолова коментира как е видяла местните избори в София.

Манолова напомни, че разликата в гласовете накрая според ЦИК е 5%, но паралелното преброяване на щаба ѝ отчита разлика от само 3%, а "ромският вот даде аванс от 2,9% за г-жа Фандъкова". Тя добави пред bTV, че имало огромно несъответствие между протоколите от СИК и нанесените от ЦИК в официалния сайт на комисията. Манолова заяви, че в Арена "Армеец" пликовете с протоколите били отваряни преди да стигнат до ОИК-София. Не бяха допуснати наблюдатели, настоя още бившият омбудсман.

БСП подкрепя Мая Манолова за касиране на вота

Изпълнителното бюро на БСП реши да подкрепи Мая Манолова в искането ѝ за касиране на изборите в София. Решението е било взето на днешно...

"В целия демократичен свят допускат наблюдатели, тук имаше по един човек горе – от какво се плашеха", попита Манолова. Тя извади обработени протоколи, с празни графи, но подпечатани. На въпрос откъде са тези протоколи, Манолова отвърна, че ги има от изборните комисии и настоя, че тези протоколи са преправяни по няколко пъти. "Променяни са резултати, колкото пъти са си поискали", заяви твърдо тя.

Манолова увери отново, че ще внесе жалба за касиране на изборите – или в петък (8 ноември), или в понеделник (11 ноември). "Не очаквах, че е възможно в София да се купуват избори, че могат да се купуват гласове", добави тя и хвърли обвинение, че пред "Била" в "Обеля" купували гласове. "Държава, която може да си позволи да изтекат 5 млн. ЕГН-та, може ли да организира честни избори", даде нов пример бившият омбудсман.

Мая Манолова обеща и да инициира форум с всички участници на изборите, за анализ на порочните практики при купуването на гласове и с искане за конкретни мерки срещу тези практики. "Властта стигна дъното в организацията и манипулацията на тези избори", възмути се бившият омбудсман и така и не коментира тя за пръв път ли участва на избори и организира избори, та чак сега обръща така пламенно внимание на нередностите. Попитана колко пъти е участвала в изготвяне и поправяне на Изборния кодекс, Манолова обърна внимание само на това как редица медии го нарушили и пускали екзитполове през целия ден. Какви са последствията – припомнете си в този материал!

Що се отнася до политическата кампания на Манолова и твърдението на финансовия министър Владислав Горанов за метаморфозите ѝ, тя не коментира по същество, а се впусна да обяснява как това били лични нападки – как гласувалите за нея били "либерални анархисти", как срещата ѝ във Волуяк била определена за "уйдурма" от Бойко Борисов. "Ще оставя без коментар", добави тя и обяви, че участието ѝ във властта не значело, че сега трябва да се примирява как се правят избори.

Мая Манолова пред телевизията на Слави: Ще продължа да се боря за промяната

Да, аз загубих тези избори, но гражданите ги спечелиха в лицето на Борис Бонев (бел. ред.) - независимия кандидат, който влезе като общ...

"Благодаря на всички, които ме подкрепиха, благодаря на тези, които гласуваха за мен, въпреки че не ме харесваха", каза Манолова и видя в това знак, че има цялостно обединение, показващо съпротива срещу управляващите. Тя изрично благодари за подкрепата на БСП, на центъра, на десните. Манолова обаче така и не каза за коя листа за общински съветници е гласувала, като единствено обяви, че е гласувала за "демократична листа, която искаше промяна". Бившият омбудсман каза и, че е гласувала за районен кмет за Константин Павлов-Комитата, който стана кмет на район "Лозенец". Кои са новите районни кметове в София – припомнете си в този материал!

"Ако не си демократ, няма значение какъв си", заключи Манолова и попита: "Десни ли са ромите, които подкрепиха г-жа Фандъкова?". Тя категорично отрече, че е подкрепила протестите срещу Иван Гешев, защото се борела за гласове и си хареса прякора "крива щанга", защото той бил даден, понеже тя е символ на борбата за сваляне на едноличната власт.

"Не, няма да правя партия", подчерта за финал Мая Манолова, но веднага уточни, че обмисля да инициира гражданска платформа, която да стъпи върху основните демократични ценности, но е рано да говори ще излезе ли от това партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика