Манолова: Може да има референдум за данъчната политика, още не е решено

21900
Манолова: Може да има референдум за данъчната политика, още не е решено
Снимка: БГНЕС

Въпросът за данъчната политика може да бъде поставен на национален референдум, но още няма окончателно решение. Това каза на брифинг в парламента Мая Манолова, относно това дали БСП ще прави референдум за данъчната система, предаде „Фокус”.

Председателят на БСП Сергей Станишев беше много ясен в речта си пред Конгреса на БСП. На мнение сме, че българските граждани трябва да бъдат питани по важни въпроси, каза Мая Манолова. Манолова заяви, че видът на данъчната система е един от тези въпроси, които вълнуват всеки един български гражданин.

Цвета Караянчева иска референдум с въпрос "Желаете ли да ни управлява тройната коалиция"

"Искат ли хората да ни управлява тройната коалиция БСП-ДПС-Атака?" - този четвърти въпрос да фигурира в референдума за електронен и з...

„Предвид, че по този въпрос няма единно мнение сред партиите, които подкрепят правителството и в самото правителство, би могло въпросът за данъчната политика да бъде поставен на национален референдум, но още нямаме окончателно решение. Проучваме мнението на хората за това кои други важни въпроси биха искали да бъдат поставени на Национален референдум”, заяви Манолова.

„Ако и президентът беше направил такова проучване на мнението на гражданите, въпросите, които той лансира, щяха да изглеждат по друг начин, и със сигурност нямаше да присъства въпросът за електронното правителство”, каза Манолова. Попитана дали е имало проучване за референдума за „Белене”, Манолова каза, че е имало. „Проучването не се изразява единствено и само в социологически сондажи; то включва и мнението на гражданите, за което се информиране по време на постоянните си срещи с тях”, добави тя.

Манолова обясни, че в Закона за референдумите е казано, че размерът на данъците не може да бъде предмет на референдум, но не и видът на данъците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика