Манолова не пропусна да се включи - Борисов правел вот на недоверие заради Прокопиев

14254
Манолова не пропусна да се включи - Борисов правел вот на недоверие заради Прокопиев
Снимка: БГНЕС

С внасянето на вот на недоверие Бойко Борисов изпълнява опорните точки на Иво Прокопиев. По време на кампания това буквално е любов по време на холера. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, предаде БГНЕС.

Манолова посочи, че според нея това няма да бъде дебат, а скандал. "Представете си как ще изглежда дебата по вота – политическо джавкане, вместо сериозни аргументи, които допълнително ще отвратят избирателите от предстоящите избори", обясни зам.-председателят на парламента. Самите опорни точки на Иво Прокопиев показват как действа задкулисието в България и това не е просто сценарий, а заговор срещу българската държава, правителство и граждани, категорична бе тя.

От една страна стоят интересите на икономическите групировки, а от друга – тези на гражданите, които искат по-поносими цени на тока, коментира Манолова във връзка с изтеклите имейли на Иво Прокопиев.

Според нея най-скандално е това, че в скандала се заместват и политически партии – Реформаторският блок като говорители и ГЕРБ, като вносители на вота на недоверие. "Възмутително е и това, че в този заговор се опитват да бъдат включени и замесени двама еврокомисари – по енергетиката Гюнтер Йотингер и българският еврокомисар Кристалина Георгива", посочи Мая Манолова.

"Безспорно ГЕРБ ще загуби дебатите по този вот, но за да се случи това и за да има аргументи е необходима спокойна атмосфера", обясни тя и настоя, че часове преди изборите дебатите ще бъдат евтина предизборна агитация и неуважение към хората.

Управляващите са готови да дадат отговори и аргументи по всички въпроси, които интересуват гражданите, но в нормална обстановка, категорична бе Манолова.

"След като се размотават с внасянето на вота повече от седмица, нищо не пречи да изчакат още няколко дни и в спокойна парламентарна атмосфера да се чуят всички аргументи – другото е евтина политическа агитация, която не работи в интерес на държавата", призова тя.

Запитана дали е възможно управляващото мнозинство да бойкотира дебатите по вота на недоверие, Манолова отвърна отрицателно. "Сигурна съм, че ако бъде внесен този вот – а той ще бъде, защото такива са опорните точки на Иво Прокопиев, следвани от Борисов, председателят на парламента ще изпълни изискванията и ще насрочи дата за вота", обяви Манолова.

Тя обаче сподели, че е скептична по отношение на това дали народните представители ще загърбят ангажиментите, които са поели към избирателите и ще зарежат своята кампания, за да участват в евтина предизборна агитация и да се включат в сценария на Прокопиев. "Отговорно е кампанията да продължи, тя е в най-горещата си фаза. Всеки от нас е поел десетки ангажименти и не съм сигурна, че всички ще могат да ги отменят, за да изпълнят препоръките на Иво Прокопиев", посочи тя.

По отношение на отнетата стая на ГЕРБ зам.-председателят на парламента коментира, че това решение е в правомощията на председателя Михаил Миков. "Без да влизам в детайли се чудя защо хора, които не влизат в пленарна зала, имат нужда от допълнителни помещения. Според мен мястото на депутатите е в залата, а не по кабинетите", обяви тя.

Във връзка с напускането на Обществения съвет към ЦИК от страна на Асоциация "Прозрачност без граници" Манолова коментира, че работата на тази Централна избирателна комисия е абсолютно прозрачна и публична. Според Манолова заради предварително измислените скандали около състава на ЦИК извън публичното внимание са останали изключително важни решения на ЦИК, взети с пълен консенсус.

Алиосман Имамов призна - не може парламентът да я кара повече така

Ние не можем да продължаваме така. След изборите за Европейски парламент ще трябва да има промяна. Това каза заместник-председателят на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика