Манолова: Трябва да питаме електората си какво мисли за коалиция с ГЕРБ

20079
Манолова: Трябва да питаме електората си какво мисли за коалиция с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

В създалата се ситуация смятам, че най-лошото за България е да не бъде съставено правителство и да влезем в спиралата на нови избори. Това каза на пресконференция водачът на листата на „БСП – лява България” Мая Манолова, предаде „Фокус”.

Според Мая Манолова в момента администрацията и икономиката са в ступор, което се отразява на доходите и на живота на всеки един български гражданин.

Дупничани протестират пред сградата на ЦИК заради Бат Сали

Граждани от Дупница протестират пред сградата на Централната избирателна комисия в София заради вероятността Александър Методиев, по-из...

„В крайна сметка тези, които гласуваха за нас на изборите, го направиха за да решаваме в парламента техните проблеми, а не да си инатим и да решаваме междупартийни и вътрешнопартийни проблеми. Според мен БСП трябва да отиде на консултациите, през следващата седмица с едно конструктивно поведение и с ясното намерение да подкрепи важните за българските граждани приоритети”, заяви Мая Манолова. Според нея е нормално да бъде съставено едно дясноцентристко правителство, ГЕРБ да си поеме отговорността на първа политическа сила.

„В случай, че не се стигне до това, нашето поведение към управлението на ГЕРБ трябва да бъде формирано след вътрешнопартийно допитване. Практиката един тесен кръг от ръководството да взема важните за БСП решения трябва да бъде прекратена. Не мисля, че сме по-умни от хората. Трябва да попитаме тези, които гласуваха за нас, какво мислят по отношение на подкрепа на едно бъдещо управление на ГЕРБ”, заяви Мая Манолова.

Важното решение за отношението на БСП към предстоящото управление трябва да бъде взето при вътрешнопартийно допитване, дали под формата на вътрешнопартиен референдум или с използване на други средства, да бъде чут всеки един социалист, всеки един симпатизант на БСП и всеки един ляв избирател.

„Следващо разочароващо поведение на БСП, според мен би било фатално за нашата партия”, допълни Мая Манолова.

Патриотичният фронт с призив към останалите партии

"Позволете ни да се обърнем към Вас, водени от чувството за отговорност пред българските граждани и важността на въпросите, които следв...

Тя още веднъж заяви, че независимо от позицията, в която ще бъде в парламента, тя ще продължи да отстоява важните за Кюстендил приоритети – да бъде довършена Римската стена, здравният център, инвестициите в балнеология, инфраструктура и спортна база. Относно очакваното влизане в парламента на Александър Методиев от ДПС като депутат от Кюстендилски регион Мая Манолова: „Искам да попитам тези, които сега гневно протестират срещу влизането на Александър Методиев, къде бяха преди изборите? Аз, като водач на листата на „БСП – лява България” и членовете на нашата листа бяхме единствено тези, които предупреждаваха какво може да се случи”, заяви Мая Манолова. Щабът на БСП е бил единственият, който преди и по време на изборите, е сигнализирал за използването на лоши практики, включително и купуването на гласове.

Благодаря на тези 7 218 кюстендилци, които подкрепиха листата на „БСП – лява България” в Кюстендил на изборите в неделя, както и на тези 14 286 граждани на Кюстендилска област, гласували за нас, допълни Манолова. Тя посочи, че благодарение на тези гласоподаватели в Кюстендил е постигнат почти 27% резултат, а в цялата област резултатът е 24,5 %, което е втори резултат в страната.

„Въпреки това няма как да наречем този резултат по друг начин, освен загуба. Загуба от ГЕРБ. Поради това искам да се извиня на всички кюстендилци, които повярваха, че можем да бъдем победители. Аз също вярвах, че заслужаваме да победим след всичко, което през последната година и два месеца направихме за нашия град, но оценката на избирателите е друга. Извинявам се и на тези, които въпреки всичко, което направихме, не излязоха да гласуват за нас. Вероятно сме ги разочаровали много с поведението през последните години и техният отказ да гласуват за нас макар, че са го направили през 2013 година, е една оценка за цялостното ни поведение като партия”, заяви Мая Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика