Маргарита Попова не се разграничи ясно от номинацията на Бареков за президент

39320
Маргарита Попова не се разграничи ясно от номинацията на Бареков за президент
Снимка: БГНЕС

Президентската институция не може да персонифицира, не може да казва кога правителството да подава оставка, президентската институция трябва да излъчва само обединителни послания, категорична беше Попова.

На въпрос дали Плевнелиев е станал президент на част от българските граждани след изявленията си за протестите, Попова отговори, че се била притеснила от контрапротестите пред Президентството. Тя добави, че не е трябвало да мълчи, защото не трябвало контрапротестиращите да останат с усещането, че президентската институция защитава само част от обществото. Не може преиздентската институция да е терен на „групи и отбори” и след като у хората има погрешно впечатление за нещата, аз трябва да реагирам, смята вицепрезидентът.

Маргарита Попова желае повече разбирателство между президента и парламента

"Иска ми се всичко това, което излиза от президентската институция, да бъде много добре юридически мотивирано, да има дълбока юридиче...

Самата Попова сподели, че в ДАНСwithme е имала много познати, докато при контрапротеста не е имала познати. Вицепрезидентът отрече, че е „играла за другия отбор” в лицето на Николай Бареков и партията му, който, според мнозина, е олицетворение на олигархията.

На въпрос дали се разграничава от номинацията на Бареков тя да стане президент, Маргарита Попова буквално зашикалкави и отново обясни, че не трябва да се създава усещането, че президентската институция принадлежи на един отбор. Недейте да разделяте, повтаряше вицепрезиентът, след като многократно ѝ беше зададе въпросът дали се разграничава от думите на Бареков, че тя трябва да стане президент.

По отношение на въпроса с Временната анкетна комисия за „срещите на висши държавни служители с представители на ЕРП-та”, която беше направена заради Плевнелиев, Попова подчерта, че президентът не е длъжен да отиде и парламентът не може да го задължи. Евентуално изслушване може да има само заради добра воля, смята тя. И добави, че Плевнелиев може да иде пред Народното събрание и по достолепен начин да изрази позицията на обединението, без да се обяснява на някого, защото президентската институция е символ на обединението.

Така сме влезли, така ще излезем, завърши Попова след отговор на въпрос дали президентската двойка ще изкара докрай мандата си в този състав. Имаше опити дори сега да не говоря публично, видя се по медиите, добави вицепрезидентът.

Вицепрезидентът вижда проблем в членството ни в Шенген и еврозоната

Три са негативните прецеденти за България от членството ѝ в Европейския съюз, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова при откриването на...

Интересен факт е, че днес Маргарита Попова има рожден ден, а вчера такъв имаше Росен Плевнелиев. Попова каза, че е подарила на Плевнелиев издание на "Записки по българските въстания".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика