X
 
 

Мария Габриел ползвала общинско жилище на аванта, защото по закон е никоя

3921 5
Мария Габриел ползвала общинско жилище на аванта, защото по закон е никоя
Снимка: БГНЕС
Ползвала ли е Мария Габриел общински апартамент с 4 пъти по-нисък наем от пазарния - този въпрос вече не стои на дневен ред за КПКОНПИ (Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобито имущество), тъй като комисията е прекратила производството по сигнала против Габриел.

При проверката си КПКОНПИ е установила, че членовете на Европейския парламент не са лица, заемащи публична длъжност по смисъла на Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. От това следва, че в периода на действие на договора за наем от 01.10.2010 г. до 31.08.2012 г. Мария Габриел не е заемала публична длъжност, съобщи Нова телевизия.

Борисов провалил сделката за шеф на ЕК

Българският премиер Бойко Борисов е провалил сделката за председател на Европейската комисия. Той е отхвърлил предложението България да...

Припомняме, че става въпрос за апартамент на улица "Никола Вапцаров" 25 в квартал "Лозенец", който Гарбиел е обитавала срещу четири пъти по-ниска цена от пазарната, се посочва в сигнала. Договорът е сключен през октомври 2010-та година, когато тя вече е евродепутат. През май 2013 г. тя е напуснала жилището, уточнява сайтът за разследваща журналистика "Биволъ", който разказва историята.

За апетитната сделка съобщи преди време журналистът Калин Първанов, който пусна информацията в близкото до БСП списание A-specto. Той споделя, че искал да публикува новината още през 2013-та година, но бил спрян от тогавашния редактор на сп. "Тема" Валери Запрянов.

Липсата на тази предпоставка - субект, или лице, заемащо публична длъжност, срещу което да се проведе административното производство, се явява пречка за разглеждане на постъпилия сигнал и е основание за прекратяване на настоящото производство, обясняват още от КПКОНПИ.

В решението на Комисията се казва то да се изпрати заедно с цялата административна преписка на Софийска градска прокуратура, с оглед на това прокуратурата да прецени дали да подаде протест до съда в едномесечен срок от съобщаването на решението, с което се установява липсата на конфликт на интереси.

Мария Габриел: България става домакин на един от осемте европейски суперкомпютри

На днешното заседание в Люксембург на Съвета на министрите по телекомуникации, българският еврокомисар по цифровата икономика и обществ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Щом е ГРОБарка - Законът ГЕРБ : "Кради, за да имаш, върти далавери, за да управляваш" ! Пък и колко е красива ...
 • Октомври 4 Октомври преди 5 месеца Профил на трол?
  Е , НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. Тази е вавилонка . Много ясно , че ще и дадат всичко каквото поиска.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Една куха ГЪСКА - ТОЙ ББ знае всички отговори, а тя служи само за окраса с красотата си !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Как така никоя , тя е снахичката на Жозеф Дол, който е от големите началници на Баце
 • Бай Борко 1 Бай Борко преди 5 месеца Профил на трол?
  Дааа, за това са напълно прави. Тази наистина не е никоя и нищо.