Менда Стоянова: Младите мразят ГЕРБ, явно имаме пропуски в процеса на изпълнение на обещания

11128
Менда Стоянова: Младите мразят ГЕРБ, явно имаме пропуски в процеса на изпълнение на обещания
Снимка: БГНЕС

Имаше доста места в София, където вотът беше даден от омраза – към ГЕРБ. За мен това не е нормално политическо поведение. Това заяви депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Според Стоянова, голяма част от по-младите дали вот за Манолова, защото мразят ГЕРБ. На въпрос на БНТ защо ги мразят, депутатът почна да изброява как партията на Бойко Борисов все искала да гради, да създава, но явно в процеса на изпълнение на обещанията и целите си ГЕРБ правела пропуски. "Голяма част от младите хора, най-вече десни избиратели, дадоха своя глас за госпожа Манолова, игнорираха коя е тя. Те просто толкова много мразят ГЕРБ, че гласуваха от омраза. За мен това е много важно, защото винаги сме се съсредоточавали върху това да градим - да градим инфраструктура, да градим култура. Явно в този градеж, в изпълнението на приоритетите, които сме набелязали, за които сме получили своя вот, има много пропуски, които дразнят, има явно грешки", обясни народният представител от ГЕРБ. Г-жа Фандъкова е много диалогична, но един човек не може да се справи с медиите, заяви председателят на бюджетната комисия в парламента.

За съжаление по тези големи бюлетини хората са писали доста работи, в общия случай неприлични

Това е една от оценките на директора на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов за преминалите вече местни избори. Какво ...

Попитана какво ще стане в София, след като ГЕРБ вече няма самостоятелно пълно мнозинство, Стоянова отговори, че трябва да се търси подкрепа – през диалог и през приемане на други предложения, не само в столицата, а и на други места. Припомняме, че ГЕРБ събира обикновено мнозинство в Столичния общински съвет (СОС) само като се добавят четиримата съветници на ВМРО, а има и още двама от "Атака". За квалифицирано мнозинство обаче трябва и още подкрепа, а в СОС няма повече "приятелски" към ГЕРБ партии.

Стоянова не се съгласи, че в ГЕРБ трябва да се прави чистка – трябвало да има обновление, но то да е постоянно, с времето, т.е. уморените, натрупали негативи, да отстъпят пред по-млади. "Смятам, че там, където загубихме изборите, проблемът е и в самата структура", добави тя.

За финал Стоянова подчерта, че на тези избори имало много по-малко сигнали за нарушения и президентът Румен Радев не бивало да говори така, че да се чувства като внушение – за честността на изборния процес. Същевременно тя призна, че имало промени в Изборния кодекс и сега, но само за машинното гласуване и местните избори и всъщност нямало големи промени. „Не виждам причина за подобна среща”, каза още депутатът за поканата на президента да бъде обсъдена технологията на изборния процес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика