Местан: Бареков е поредна модификация на популисткия вот

21380
Местан: Бареков е поредна модификация на популисткия вот
Снимка: БГНЕС

"Бареков е поредна модификация на популисткия вот, защото, за съжаление, в българската политика има популистка ниша, макар да се сменят политическите субекти, които я представят и тя се оказва по-устойчива, отколкото съм предполагал", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на питане ще остане ли ДПС трета политическа сила, предвид факта, че проучвания сочат, че движението е изпреварено от "България без цензура". 

Лидерът на ДПС добави, че резултатът от съществуващия популистки вот е изкривената демокрация. "Смятам, че партията на Бареков няма да се реализира в мащабите на това, което се случи през 2009 г., защото Борисов също е пряк продукт на популизма в българската политика и мисля, че при Бареков ще бъдем свидетели на един редуциран вариант на този популизъм. Нямам никакво намерение да се състезавам самоцелно с когото и да е. Ние имаме амбицията да съхраним минимум позициите си в Европарламента", добави Местан. 

Местан откри защо в Украйна има напрежение - нямало украинско ДПС

Ситуацията в Украйна ще се успокои ако се намери баланса между етнорелигиозните различия и се проумее, че в днешния свят няма друг из...

Той подчерта, че евровотът е от изключително значение, тъй като и най-малкото разколебаване на "класическата триада ляво-център-дясно" отваря ниша за радикални течения. 

Местан заяви, че не споделя становището, че евровотът и евентуален референдум за изборните правила трябва да се проведат в един ден. "Ако искането за референдум се подкрепи от над 500 хиляди български граждани, такъв референдум, естествено е, че ще се проведе. Този вот и без това ще бъде вече достатъчно ангажиран и натоварен с вътрешнополитическа проблематика. Вкараме ли и референдума, ние ще направим едни квазиевропейски избори. Ще ги превърнем тотално във вътрешно политически вот", заяви Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика