Местан е в Кърджали, няма да участва в заседанието на ДПС

6218
Местан е в Кърджали, няма да участва в заседанието на ДПС
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Лютви Местан няма да участва в заседанието на Централния съвет на партията днес. Той е в Кърджали, където ще направи изявление, съобщи 24rodopi.com.

Освен това лидерът на ДПС е уточнил, че няма да подаде оставка сам, както и че, няма да бяга и да се крие.

Ръководството на ДПС се събира на спешно заседание

Централният съвет на ДПС се събира спешно на заседание утре, 24 декември. Това е научил "Дневник" от членове на ръководството на партия...

"Свободата, Санчо, е най-ценното нещо", е заявил Местан, коментирайки, че днес очаква коледния си подарък от заседанието на ДПС, съобщи БНТ.

Според него днешното заседание не отговаря на устава, защото не го е свикал той.

Местан е уточнил още, че декларацията относно свалянето на руския бомбардировач Су-24 на сирийската граница, пред парламента не била протурска. Лидерът на ДПС е призовал присъстващите на днешното заседание да не потъпкват човешкото му достойнство.

По-рано бе съобщено, че само двама народни представители са с Местан - Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов. В офиса на областния съвет е и областния председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който е кмет на Джебел и който е главно действащо лице в скандалния филм на "Ал Джазира" "България, моя земя". Actualno.com потърси г-н Юмер на работното му място още на 22 декември, но от общината в Джебел ни казаха, че имаме грешка и затвориха. С Местан е и кметът на Ардино Ресми Мурад.

Политолози: С Местан ДПС изгуби половината гласове на българските турци

Откакто Лютви Местан стана председател на Движението за права и свободи вотът на българските турци за партията падна наполовин. За Ахме...

Междувременно кметовете от региона и народните представители Мустафа Ахмед и Ердинч Хайрулла отпътуваха за София, където днес Местан най-вероятно ще бъде свален от поста председател на ДПС и изключен от ДПС. Срещата на Централния съвет на ДПС ще започне в 13 часа, съобщи говорителят на партията Велислава Кръстева. Мястото на сбирката се уточнява, най-вероятно ще са т.нар. Сараи в Бояна. Дневният ред на форума също не е ясен.

Заседанието бе насрочено след речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в която той остро разкритикува лидера на партията Лютви Местан, заради протурската му декларация, прочетена от парламентарната трибуна ден след като на 24 ноември край турско-сирийската граница беше свален руски бомбардировач.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика