Местан говори за пенсионерски добавки за Великден, жалва се и за агитацията

29999
Местан говори за пенсионерски добавки за Великден, жалва се и за агитацията
Снимка: БГНЕС

Възможно е пенсионерите да получат еднократни добавки по Великден. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан, който говори след заседание на Централния съвет на ДПС.

Местан заяви, че още не е ясно какъв може да е размерът на помощта, но се правят изчисления и ще се реши в бъдеще дали изобщо е възможно да се отделят пари. За Коледа правителството отпусна на пенсионерите до с 251 лева пенсия еднократно по 50 лева отгоре.

Местан: Ако ГЕРБ и реформаторите ни бият през май, ще се съгласим на предсрочни избори

Ако ГЕРБ и реформаторите нямат повече гласове на изборите за ЕП от БСП и ДПС, на какво основание ще искат предсрочни избори. Това каза ...

Лидерът на ДПС изрази и задоволство от развитието на отношенията между България и Турция, предаде Агенция „Фокус”.  Той повтори, че ДПС е против забраната за агитация на майчин език.

„Това е неприложима излишна забрана. Продължаваме да твърдим, че е противоестествено председателят на ДПС да бъде глобен затова, че е казал няколко изречения на майчиния си език. Четох много анализи. Нерешените теми не остаряват, те не са стави. Противоестествено е да бъда глобен. Аз водя дела, защото ми наложиха глоба 2 хил. лв. по сигнал на народни представители от ГЕРБ. Оспорвам акта, не защото той не е наложен въз основа на закона, а защото не отговаря на другия критерии по Европейската конвенция за правата на човека. Това ограничение не е необходимо в едно демократично гражданско общество и затова го няма в други държави от ЕС. Защо се чувстваме уютно в това изключение? Когато Народното събрание налага подобни изключения за своите малцинства, поставя българската държава в доста деликатна ситуация при отстояването на правата на българските национални малцинства в България. Например категорично се разграничавам от радикалните гласове за забрана на българския език или други езици в Украйна. Какво ще отговорим на украинските радикали, ако зададат въпроса – както искате от нас, вие нали също забранявате другите езици. Би било противоестествено българите от Западните покрайнини да не могат да говорят български език, а някой със закон да ги задължи да говорят на сърбо-хърватски”, обясни Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика