Местан и другите отцепници от ДПС седнаха при независимите

2798
Местан и другите отцепници от ДПС седнаха при независимите
Снимка: БГНЕС

Лютви Местан и останалите отцепници от ДПС вече официално са независими депутати и като такива седнаха при своите колеги в първия ден от новата сесия на българския парламент.

Шестимата бивши народни представители от ДПС седнаха на последния ред в пленарната зала, където е отреденото място за депутатите, нечленуващи в парламентарни групи.

В първия ден на парламента ДПС се обяви за независима, българска, светска, демократична и евроатлантическа партия

В първия ден на новия парламентарен сезон парламентарната ни група заявява категорично, че ДПС е независима, българска, системна, светс...

Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак станаха съпредседатели на ПГ на ДПС.

Председателят на НС Цецка Цачева съобщи, че народните представители от ПГ на ДПС са приели решение на 24 декември 2015 г. за освобождаване но от длъжност председателя на ПГ Лютви Местан и изключването му ПГ на ДПС. Поради освобождаването му от длъжността председател на ДПС и на ПГ на ДПС е избран председателски съвет на ПГ в състав народните представители: Мустафа Карадайъ, Рушен Риза, и Четин Казак, които са със статут на съпредседатели, предаде Фокус.

Цецка Цачева съобщи, че на 11 януари народните представители Хюсеин Хафъзов, Венцислав Каймаканов, Лютви Местан и Айдоан Али, Шабанали Дурмуш и проф. д-р Марияна Георгиева са подали заявление, че във връзка с несъгласието си с решението за изключване на председателя на ДПС Лютви Местан напускат ПГ на ДПС и придобиват статут на народни представители, нечленуващи в ПГ.

С напускането на ПГ на ДПС Марияна Георгиева се прекратява предсрочно изпълняването на длъжността й заместник-председател на Комисията по образованието и науката.

Дикме: Не Пеевски е чакал да влезе при Местан, а Местан чакаше да влезе при Пеевски

Не Пеевски е чакал да влезе при Местан, а Местан чакаше да влезе при Пеевски. Това заяви в ефира на Нова телевизия Мехмед Дикме, б...

Председателят на НС Цецка Цачева съобщи още, че с писмо от 18 декември 2015 г. народният представител ген. Атанас Атанасов уведомява, че заявява оставката си от поста председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика