Местан: Категорично сме против управление, зависещо от Патриотичния фронт

16712
Местан: Категорично сме против управление, зависещо от Патриотичния фронт
Снимка: БГНЕС

Споделихме категоричното си несъгласие с основния вариант на съставяне на правителство, който се обсъжда през последните 3 дни - формулата 2+2 - правителство на двупартийното коалиционно малцинство, което обаче ще се подкрепя от Патриотичния фронт и АБВ. Това заяви след края на консултациите при президента лидерът на ДПС Лютви Местан.

Заявихме, че тази формула на властта не може да се определи като управление на двупартийното коалиционно малцинство, а по същество това е кабинет на четирипартийното парламентарно мнозинство. За нас този сбор е не просто безпринципен, а откровен антиевропейски и антинатовски сговор, който не може да бъде подкрепен от ДПС. Това го заявихме категорично, подчерта Местан.

ГЕРБ и РБ се разбраха: Бойко Борисов ще е премиер

Стигнахме до съгласие да подкрепим кандидатурата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за премиер на страната. Това заяви лидерът на ДСБ и съ...

"В правителството по настояване на Реформаторския блок, което е твърде странно, виждаме Патриотичния фронт. За нас този аритметически сбор между ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ е не просто безпринципен аритметически сбор, а представя един откровен антиевропейски и антинатовски сговор, който не може да бъде подкрепен от ДПС", обясни Лютви Местан.

Той посочи, че има огромен риск, ако този вариант на управление се реализира, България да се отклони от избора си да се развива като последователна евроатлантическа държава.

Местан бе категоричен, че ДПС ще бъде ясна, категорична опозиция на управление, което зависи от Патриотичния фронт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com