Местан: Опасни са опитите за изолиране на ДПС

19974
Местан: Опасни са опитите за изолиране на ДПС
Снимка: БГНЕС

Наистина сме необходим фактор за българската политика. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан в ефира на Нова телевизия.

„ДПС и моделът, който ние носим в и със себе си, трябва да се осмисли като стратегически ресурс и предимство на България. Опитите ДПС да бъде изолирана са опасни, освен че представят дефинитивно отрицание на мултикултурната демокрация”, обясни Местан.

ЦИК спря и предизборния клип на ДПС

ЦИК реши да спре излъчването на предизборен клип на ДПС, в който има има деца, предаде БТА при интернет-излъчване на заседанията на Цен...

„Когато зад ДПС стоят над 500 хил. избиратели - не крия, очаквам горе-долу такава подкрепа за ДПС на 5 октомври, ще се сетите, че ДПС не може да бъде изолирана. Тезата, че ДПС може да бъде изолирана, не съдържа идеята ДПС да бъде вечно във властта. Аз говоря за опита ДПС да се изолира от политическия процес, без значение на статута ни на управляващи или опозиция. Този опит първо е невъзможен и второ - опасен е, защото ще означава опит да се изолират над половин милион избиратели”, допълни той.

„Кой какво място ще има в политиката, дали ще участва или не – на последно място е въпрос на политически мерак. Това го решава суверенът. Не искайте от мен да чуете заклинание - Не, ние няма да участваме в управлението, защото на политическите лидери на другите партии им се струва, че трябва да си починем от властта”, коментира Лютви Местан. „Ако суверенът реши, че трябва да си починем от властта, ще го направим. Днес аз ще говоря пред избирателите си в присъствието на английския посланик, естествено на официалния български език, но ще отправям послания, поздрав и на майчиния си език”, посочи още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика