Местан поздрави Кристалина

14517
Местан поздрави Кристалина
Снимка: БГНЕС

Поздравявам ви за гласуваното високо доверие да управлявате бюджета на Европейската комисия, като едновременно с това сте и неин заместник-председател.

ДПС цени във вашата позиция признание за България като страна с ресурс за ново, по-високо равнище на европейска политика и функционална солидарност в Съюза.

Такова поздравление отправи председателят на ДПС Лютви Местан до Кристалина Георгиева за избора й за еврокомисар по бюджета и човешките ресурси и заместник-председател на Европейската комисия.

Ресорът ви, според нас, е предизвикателство не само като компетентност, но и като политическа отговорност едновременно и за вас, в частност, и за България – още повече на прага на нов кабинет. Т.е. проекцията на България в кабинета на Европа, така да се каже, полага ангажименти пред и за държавата да пристъпи решително към достойно европейски измеримо управление на ключови реформи в социалната сфера, заявява председателят на ДПС..

ДПС още веднъж ви уверява в подкрепата си и не по-малко вярва във възможностите ви да съполагате отговорността си спрямо държавническите измерения на политиката ни на европейско членство. Гарант за това е зрелостта, която привнася вторият ви мандат на европейски комисар.

Кристалина Георгиева: Ще помогна на България да усвои всичките 16 млрд. евро за 2014-2020

Моето портфолио означава, че ще отговарям за 140 млрд. евро годишен бюджет на ЕС – как се използват тези пари и колко добре. Това...

Преди да ви пожелая модерно комисарство със стойностни проекции и в общосъюзнически план, и собствено и за България, споделям очакването си за безспорна култура на комуникацията - комуникация на статути, на принципи, на цивилизованост и глобализъм, очистена от тягата на овехтели нрави и времена, заявява Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика