Местан: Правим митинг, за да се чуе и гласът на поддръжниците на правителството

11016
Местан: Правим митинг, за да се чуе и гласът на поддръжниците на правителството
Снимка: БГНЕС

Целта на митинга в събота е да се чуе гласът и на подкрепящите кабинета „Орешарски”, гласът на тези, които изразяват уважение към вота на суверена, който беше даден на 12 май. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде „Фокус”.

„Утрешният митинг се организира от двете партии, които стоят зад кабинета, от БСП и от ДПС. Очакваме силна подкрепа от членовете и симпатизантите на ДПС, ние отправихме призив към тях да участват в утрешния митинг”, заяви Местан.

Митингът на БСП може да е провокация към протеста, казват от ГЕРБ

ГЕРБ отправи поредна декларация в парламента, насочена срещу действията на БСП. Този път беше разкритикувана идеята да има митинг на че...

„Правото на протест предполага и правото на подкрепа за една или друга политика или за едно или друго управление”, подчерта Местан. „Няма да измерваме с митинги подкрепата за политическите сили, това се измерва на парламентарните избори, на тях се решава кой е опозиция и кои политически сили покриват минимума от 4 %, за да станат парламентарно представени. Животът на един кабинет не е въпрос на това колко души на протести изразяват негативно отношение и какъв брой подкрепящи кабинета изразяват своето отношение на един или друг митинг”, коментира лидерът на ДПС.

„Знаем, че утре предстои голямото дерби между „Левски” и ЦСКА и смятаме, че митингът може да приключи достатъчно рано, към 13:30-14:00 часа, а мачът е по-късно. Ние уведомихме МВР за маршрута, по който очакваме да дойдат нашите привърженици и се надяваме, че тази изява ще протече мирно. Не може да се очакват провокации от хилядите, които ще дойдат на митинга, защото те са мотивирани от надслова „Не на омразата”, каза Местан. Той не прогнозира колко членове и симпатизанти на ДПС ще дойдат утре в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика